Adrian Năstase, fostul premier al României și mare vânător, a explicat cum trebuie tratate animalele sălbatice și a ironizat ONG-urile care luptă să salveze viețile animalelor, scrie Newsweek.ro.

Adrian Năstase a postat pe blogul personal câteva comentarii legate de ursul Arthur, în contextul în care, zilele trecute, un urs de trofeu a fost împușcat în condiții dubioase în România.

Isteria cu impuscarea ursului Arthur (nu putea sa-l cheme Ion sau Nicu) a cuprins Romania si Europa si acopera scandalul vaccinarilor. Am fost solicitat de diverse televiziuni sa comentez dar am refuzat, stiind ca este inutil. Brigitte Bardot sau ong-uri din tari care nu mai au ursi, pentru ca i-au impuscat pe toti, ne dau sfaturi despre cum sa gestionam populatia de ursi din Romania…

Vanatoarea cu straini. Vanatoarea cu straini s-a facut (inclusiv pe vremea lui Ceausescu) pentru ca romanii, in rare cazuri, vor plati 5000, 10000, 20000 de euro pentru a vana un urs sau un cerb. Sigur, ursii pot fi extrasi GRATUIT dupa ce AU DEVENIT periculosi. De ce au nevoie ocoalele de vanatoare sau asociatiile de vanatoare de acesti bani? Simplu, pentru a achizitiona hrana pentru animale si pentru a o duce pe munte. Vor merge oare ongistii sa duca hrana in padure? Vor da Bruxelles-ul, Viena sau printul Charles banii pentru cumpararea hranei pentru ca ursii sa nu coboare de pe munte? Nu prea cred. Va acorda guvernul Catu subventii pentru hrana ursilor si va plati pentru pagube? Nu cred. Cred, de aceea, ca tot noi trebuie sa ne rezolvam aceste probleme. Intr-un mod intelept…

Arthur – cel mai mare trofeu din Europa. E o exagerare. Daca am inteles bine, blana ursului Arthur are 595 de puncte. Recordul in Romania a fost cel din 1983, un urs de 687,79 puncte. Si mai sunt vreo 10-12 trofee peste 600 de puncte. Mi-a placut gluma cu „cel mai mare urs din Europa”. Recordurile in Europa au fost: Cehoslovacia – 367 pct, Bulgaria 375, Croatia 448, Jugoslavia 582. Este vorba, intr-adevar, de un trofeu important dar discutam doar de trofee din Romania, celelate nu prea exista sau poate le-au impuscat in secolele trecute”, a scris vânăptorul Năstase pe blog.

Organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT (Austria) au anunţat că un prinţ din Austria a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, el fundamentându-şi acest gest printr-o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.

1 COMENTARIU

  1. stie bombonel ce vorbeste!!..bine ca va fute grija de un prapadit de urs si in fiecare weekend mii de cretini fac gratare in paduri!..pe astia nu-i vede nimeni ??..se taie in draci padurea ,pe aia nu-i vede nimeni ??>..si nu sunt straini ,ci tiganii vostrii ..!!!..acum trei zile s-au impuscat intre ei romanii vostrii la o vanatoare de cacat…!!!..nimic.??..si ca final va pun o intrebare ..oare cine sunt cei care au permise de vanatoare si cam ce functii au ??>..ca un prapadit din berceni n-are arma …ba ce tara de vanatori ca asta din poza aveti !!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here