Doctoriţa româncă ucisă în Germania primise zeci de mesaje de ameninţare

Procesul în cazul crimei a cărei victimă a fost Elena Silvia Konnerth, doctoriţa româncă din Germania ucisă chiar în faţa blocului în care locuia, când s-a întors de la serviciu, după o noapte în care fusese de gardă la spital, a scos la iveală detalii cutremurătoare.

Poliţiştii au un prim suspect, iar toate datele anchetei duc spre acesta. La mijlocul acestei săptămâni a fost al patrulea termen al procesului şi urmează alte 11.

În dimineaţa zilei de 7 decembrie 2020, Elena se întorcea acasă după o noapte de muncă. Era epuizată, iar acasă o aşteptau părinţii şi băieţelul ei de 2 ani. Nu a mai apucat însă să-i vadă, pentru că a fost ucisă, puţin înainte de ora 8.00, chiar lângă blocul ei.

Potrivit Observatornews.ro, care citează Osthessen News, moartea Elenei a fost rapidă şi foarte dureroasă.  Christine Seban, procuror în Fulda, a spus că tânăra a murit fie din cauza sângerării puternice, fie sufocată. Vecinii i-au găsit trupul neînsufleţit în jurul orei 8.00 şi au dat alarma. 

Poliţiştii au pus rapid cap la cap informaţiile primite, iar în câteva ore l-au arestat pe fostul iubit al Elenei. Florian, considerat principalul suspect, a ajuns în custodia Poliţiei germane, deşi acesta a dat asigurări că este străin de moartea fostei sale partenere. Însă probele par să indice cu totul altceva.

La procesul procesul care a început în aprilie 2021 şi va dura încă cel puţin două luni au fost deja audiaţi mai mulţi martori. 

Cunoştinţele comune spun că Florian este extrem de gelos şi o teroriza pe Elena chiar şi după despărţirea lor. Bărbatul a lovit-o în câteva rânduri, ba chiar i-a lovit și maşina de mai multe ori şi a ameninţat-o. Anchetatorii au găsit nu mai puţin de 117 mesaje de ameninţare la adresa fostei sale iubite. De altfel, Elena obţinuse un ordin de restricţie împotriva fostului ei iubit cu doar două săptămâni înainte de a fi asasinată.

Ultimul mesaj a fost trimis de Florian doar cu câteva ore înaintea morţii româncei. La ora 3.00, el i-a scris „Bucură-te cât mai poţi”, iar din informaţiile poliţiştilor el ar fi aşteptat-o dimineaţa devreme, cu puţin înainte de ora 8.00, în faţa blocului ei. 

În plus, cu puţin timp înainte de a muri, ea făcuse mai multe fotografii în curtea casei sale, cu o maşină parcată pe alee. Chiar dacă şoferul maşinii nu a putut fi identificat, anchetatorii cred că acesta era chiar fostul iubit al femeii.

Elena şi Florian au avut o relaţie timp de un an, însă ea a decis să-i pună capăt din cauza temperamentului violent al bărbatului.

Considerat principalul suspect în această crimă, Florian susţine că este nevinovat. Bărbatul a declarat că este străin de această crimă şi spune că Elena avea probleme mari cu un bărbat care o urmărea şi o ameninţa de mai mult timp.   

Florian s-a plâns şi că împotriva lui s-a declanşat o adevărată vânătoare şi o teroare cumplită. El spune că nu i s-a permis să îşi sune familia sau avocatul şi că i s-a oferit târziu un interpret de limba germană. El a mai spus că fosta lui iubită era nevoită să plătească taxă de protecţie unui individ necunoscut, acelaşi care a ameninţat-o. Nu a fost însă convingător, motiv pentru care a rămas în arest şi va sta închis cel puţin până la finalizarea anchetei.  

Procesul are în total programate 15 şedinţe de judecată, iar un verdict va fi dat cel mai devreme luna viitoare.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here