FOTO. Bărbat din Feteşti prins cu un morun de 120 de kilograme. Peștele valora o mică avere

Un morun de peste doi metri şi jumătate şi 120 de kilograme a fost eliberat în mediul său natural în urma unei acţiuni a poliţiştilor din Ialomiţa, care au dat de urma celui care a prins peştele ilegal. Valoarea morunului depăşeşte 25 de mii de lei.

Acţiunea a fost avut loc pe raza comunei Borcea unde poliţiştii au prins un bărbat de 31 de ani din Feteşti în timp ce transporta într-un autoturism morunul capturat ilegal. În urma măsurătorilor efectuate de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Mediului Bucureşti, s-a stabilit că acesta avea o lungime de 260 de centimetri şi o greutate de 120 de kilograme. De asemenea, s-a stabilit că exemplarul de peşte din specia morun este femelă şi are aproximativ 12 kilograme de icre, valoarea acestuia fiind estimată la 25.000 de lei.

Peştele a fost  dus înapoi în apă, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

„Poliţiştii au depistat pe raza comunei Borcea, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Feteşti, în timp ce transporta într-un autoturism, un exemplar de peşte din specia morun. Împreună cu specialişti din cadrul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Mediului Bucureşti, s-a procedat prin marcarea ultrasonică la examinarea morunului, care în măsurători biometrice avea o lungime de 260 de centimetri şi o greutate de 120 de kilograme. Bărbatul de 31 de ani este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, au transmis poliţiştii din Ialomiţa.

Morunul face parte din familia sturionilor, o specie protejată până în anul 2021, cel puţin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here