FOTO | Cum s-a văzut din spațiu testul balistic al Coreei de Nord, care a lansat cea mai mare rachetă din ultimii 5 ani

Coreea de Nord a publicat fotografii din spaţiu cu racheta balistică lansată duminică, cea mai puternică din ultimii cinci ani, scrie BBC, potrivit News.ro.

Fotografiile neobişnuite realizate din spaţiu arată părţi din Peninsula Coreeană şi zonele înconjurătoare.

Phenianul a confirmat luni că a testat Hwasong-12, rachetă balistică cu rază intermediară (IRBM). La puterea sa maximă, poate parcurge mii de mile, iar zone precum teritoriul Guam al Statelor Unite ar fi în raza de acţiune.

Cel mai recent test a ridicat îngrijorări în rândul comunităţii internaţionale.

Phenianul a efectuat un număr record de şapte teste cu rachete în ultima lună – activitate care a fost ferm condamnată de SUA, Coreea de Sud, Japonia şi alte ţări.

ONU a interzis Coreei de Nord testele de arme balistice şi nucleare şi a impus sancţiuni stricte. Dar statul din Asia de Est sfidează în mod regulat interdicţia.

Coreea de Sud şi Japonia au fost primele care au raportat lansarea de duminică, după ce au detectat-o ​​în sistemele lor antirachetă.

Acestea au estimat că racheta a zburat pe o distanţă moderată pentru un IRBM, acoperind o distanţă de aproximativ 800 km şi a atins o altitudine de 2.000 km înainte de a ateriza în apele Japoniei. La putere maximă şi la o traiectorie standard, racheta poate zbura până la 4.000 km.

Agenţia de presă de stat KCNA a declarat că testul de rachetă a fost lansat pentru a „verifica acurateţea acestuia”.

Mass-media de stat au publicat, de asemenea, imagini fără precedent, unele despre care au spus că au fost realizate de o cameră montată pe focosul rachetei.

Una dintre imagini arată momentul lansării, iar alta arată aparent racheta în mijlocul zborului, realizată de deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here