FOTO/VIDEO | Ce pregătesc rușii? Pe acoperișurile din Moscova sunt ridicate cu macarale sisteme antiaeriene Pantsir-S1

Pe rețelele de socializare au apărut joi imagini inedite. Pe acoperișul unor clădiri mai înalte din capitala Rusiei au fost ridicate sisteme antiaeriene Pantsir-S1. Un astfel de sistem pare să fi fost instalat chiar și pe acoperișul clădirii Ministerului Apărării de la Moscova, notează Hotnews.ro.

Sisteme Pantisr urcate pe cladiri inalte din Moscova. Sursa foto: Hotnews

 

În imagini foto și video apărute joi pe rețelele de socializare poate fi observată o macara care se pregătește să ridice pe acoperișul unei clădiri mai înalte de pe strada Teterinskyi, nu departe de zona centrală și de Piața Roșie.

Apoi, în imaginile filmate după lăsarea serii poate fi observat sistemul Pantsir pe acoperișul clădirii în cauză.

Potrivit unor zvonuri care circulă pe Twitter, informații neconfirmate însă, și în alte locuri din capitala Rusiei ar fi fost montate sisteme antiaeriene.

O altă fotografie care circulă este cu un alt sistem Pantsir care pare că a fost instalat fix pe acoperișul clădirii principale a Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Pantsir – printre cele mai moderne echipamente din arsenalul armatei ruse

Sistemul antiaerian Pantsir este unul dintre cele mai moderne tipuri de armament din dotarea forțelor rusești, un sistem mobil, pe roți, autonom, cu propriul radar și care se bazează atât pe tunuri cu cadență mare de tragere cât și pe rachete pentru interceptarea țintelor aeriene.

Principalele rachete sol-aer ale sistemului Pantsir au o rază medie de 20-40 de kilometri, însă sunt și sisteme mai avansate precum Panțir SM ce pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 75 de kilometri.

Sistemul Panțir a fost proiectat pentru apărarea unor instalații militare, industriale sau administrative față de atacurile aeriene care folosesc muniții de precizie.

Cele mai multe sisteme Panțir au intrat în dotarea armatei ruse între 2008 și 2013, modelele mai noi fiind proiectate începând cu 2019. Ele sunt printre cele mai moderne arme din arsenalul armatei ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here