Un copil de 10 ani a împuşcat mortal un alt copil pentru că l-a învins la un joc video

Un copil în vârstă de 10 ani din Mexic a împuşcat mortal un alt copil de 11 ani pentru că l-a învins la un joc video, a relatat miercuri presa mexicană, relatează AFP.

Agresorul a tras asupra victimei cu un pistol pe care l-a luat din locuinţa familiei sale, aflată într-o zonă săracă din statul Veracruz (sud-est), potrivit Agerpres.

Cei doi copii se jucaseră pe o consolă video închiriată de la un magazin de cartier din oraşul La Perla.

„Nu cer decât un singur lucru, să se facă dreptate, pentru că fiul meu a murit din vina părinţilor acestui copil care mi-a ucis copilul”, a declarat marţi mama victimei la înmormântare, citată de cotidianul Reforma.

Părinţii agresorului sunt responsabili pentru că au lăsat „un pistol pe masă”, a declarat mama copilului ucis.

Agresorul şi familia sa au fugit.

Este „trist” că un copil poate avea acces la o armă, a declarat guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, considerând că sunt „fără îndoială responsabilităţi” de stabilit.

Experţii citaţi de presa mexicană consideră că micul agresor este, de asemenea, victimă a violenţei din anumite regiuni ale unei ţări care a înregistrat 30.968 de omucideri în 2022 (în scădere cu 7,1% într-un an).

Veracruz este unul dintre cele mai sărace state din Mexic şi unul în care au loc cele mai multe acte de violenţă.

În Statele Unite ale Americii, un băieţel de şase ani a fost arestat pe 6 ianuarie după ce şi-a împuşcat învăţătoarea în clasă, la o şcoală din statul Virginia (Est), rănind-o grav, potrivit poliţiei.

Pistolul Taurus de calibrul 9 mm fusese achiziţionat legal de mama copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here