Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Câteva sute de oameni au participat sâmbătă, în Piața Universității, la un protest împotriva măștilor, scandând Libertate și având o pancartă pe care scria ”Guvernele ucid mai mult decât Covid”.


Participanţii, unii cu copii alături, au criticat măsurile luate de autorităţi.
Protestatarii au venit cu steaguri tricolore, în mare parte nu au purtat mască şi nu au respectat distanţarea socială.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Acum oamenii se filtrează, sunt cei care vor fi sclavi și cei care vor fi liberi. Noi ne creăm realitatea. Eu nu port mască deloc, eu mă acopăr cu drapelul. Când intru într-un magazin, folosesc drapelul, când sunt în aeroport mă acopăr cu drapelul. Dacă îndrăznește cineva să spună ceva, înseamnă că nu sunt patrioți”, a declarat o vorbitoare.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

„Jos Securitatea”, a scandat mulțimea.

Alte scandări: „Libertate, libertate!”, „Jos dictatura”, „Rușine să vă fie!”, „Jos masca!”, „Demnitate!” și „Jos pandemia!”.

Întebat ce mesaj are pentru acești oameni, premierul Orban i-a îndemnat să poarte mască.

Să poarte masca, dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porți masca decât să ai nevoie de mască de oxigen sau să intri pe ventilație mecanică. E mult mai simplu să porti masca”, a declarat Orban.

Întrebat de ce nu intervin jandarmii, Orban a declarat că „legea va fi aplicată”. „Și ce să faci, să-i dispersezi? Legea va fi aplicată. Ați văzut că noi ne-am ferit să avem intervenții. E lucru demonstrat științific că masca e mijloc de protecție. E un protest împotriva propriei sănătăți, e complet lipsit de noimă”, a mai spus Orban.

Ei au cerut să se renunţe la măsurile impuse de Guvern şi au scandat „Libertate”, „Ruşine, ruşine să vă fie” şi „Copiii noştri nu-s cobaii voştri”, relatează Agerpres.
La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de jandarmi.

Sâmbătă a fost înregistrat un număr record de noi cazuri de COVID-19 – 3.517, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 29.284 de teste la nivel naţional.
În Bucureşti, conform GCS, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,39.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here