Viorica Dancila
Foro: George Calin/Inquam Photos

Viorica Dăncilă urmează să publice o carte-interviu, realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, în care dezvăluie momente din perioada în care s-a aflat la Palatul Victoria. În memoriile fostului premier sunt descrise tensiunile din relația cu Liviu Dragnea, dar și conflictele pe care le-a avut cu actuala conducere a Partidului Social Democrat.

Potrivit Digi 24, Viorica Dăncilă vorbește în cartea ce urmează să fie publicată despre relația cu Liviu Dragnea și despre momentul în care fostul președinte al PSD i-a cerut să dea amnistia și grațierea.

Îmi amintesc că eram la Scrovistea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fară a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă momentul în care Liviu Drangea i-a cerut să îl salveze de la închisoare.

Viorica Dăncilă susține că deși a fost acuzată în partid că nu a dat amnistia și grațierea, niciun ministru nu i-a pus documentul pe masa Guvernului.

Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședință de guvern„, mai spune Dancila.

„Eram urmărită”

Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă spune în carte că Liviu Dragnea avea un „deficit de încredere” și că ea a fost înconjurată de „informatori”.

„Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului (…) A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită.

Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmplă în guvern”, se destăinuie Viorica Dăncilă, potrivit Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here