Francisc Tobă, validat ca deputat de plenul Camerei. AUR a cerut invalidarea lui. Florin Roman: „Mă disociez total de votul colegilor liberali”

Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă a fost validat, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor. Florin Roman a anunţat că se disociază complet de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului care au votat pentru validarea acestuia.

„Mă disociez total şi fără echivoc de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului, care au votat pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă! Nu pot accepta un troc murdar, un vot în plus, pentru validarea celui care a condus trupele de represiune, în timpul Revoluţiei din 1989, la Sibiu. Pentru mine este de neacceptat! Politica aceasta, fără principii morale, nu are nicio legătură cu ceea ce aştept de la actuala coaliţie. Ruşinos! Am rugămintea către cei care au votat aceste mizerii să vină cu explicaţii. Este imperios necesar”, a scris Florin Roman miercuri pe Facebook. 

Francisc Tobă a fost validat ca deputat, după ce Comisia de validarea a înaintat un raport, cu 155 de voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă”, o abţinere, iar trei deputaţi nu şi-au exprimat votul.

Acesta a fost ales pe lista AUR ca deputat de Braşov şi a depus jurământul tot miercuri. Biroul permanent al Camerei a aprobat, în urmă cu o săptămână, o cerere a grupului parlamentar al AUR cu privire la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. AUR o propuse ca înlcuitor pe Raluca Maria Borta. În adresa pe care a transmis-o AUR către conducerea Camerei se arată că Tobă nu mai este membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, el fiind exclus din formaţiune. Cererea partidului a fost transmisă Comisiei de validare a mandatelor de parlamentar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here