FSB a arestat un cetăţean rus pentru tentativă de asasinare a unui fost ofiţer SBU

Sursa: X

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat marţi că a arestat un cetăţean rus pentru tentativă de asasinare a unui fost ofiţer al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care a fost rănit săptămâna trecută în explozia maşinii sale la Moscova, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

FSB a precizat într-un comunicat că „a arestat un cetăţean rus, născut în 1983, care a provocat explozia la Moscova (…), la ordinul serviciilor secrete ucrainene, a maşinii unui cetăţean rus, fost membru al serviciilor de securitate ucrainene”.

Fostul ofiţer al serviciilor ucrainene, care a trecut de partea Rusiei, Vassili Prozorov, a acuzat şi el, după explozie, „regimul terorist de la Kiev” că este responsabil pentru acest incident.

Potrivit FSB, suspectul arestat în cadrul unei anchete pentru „tentativă de omor” a sosit în Rusia în martie din Ucraina. El „a obţinut componente pentru un dispozitiv exploziv acţionat de la distanţă, l-a asamblat” şi l-a instalat sub maşina fostului ofiţer al SBU.

În martie 2019, Vassili Prozorov a participat la o conferinţă de presă la Moscova, unde a fost prezentat ca un dezertor care a trecut de partea Rusiei. El a declarat apoi că a lucrat pentru SBU între 1999 şi 2018, dând asigurări că a furnizat informaţii Rusiei începând din aprilie 2014, având o „motivare ideologică”.

De la începutul invaziei în Ucraina în februarie 2022, mai multe asasinate sau tentative de asasinat atribuite Kievului au vizat persoane de pe teritoriul rus care susţin ofensiva militară a Kremlinului.

Schimb de experiență în materie de represiune. Ce e de așteptat de la uniunea tot mai strânsă dintre Putin și Lukașenko?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here