Funeriu: Propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, vine cu o propunere, în urma rezultatelor dezastruoase ale elevilor români la testele PISA: „Propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor”, a scris acesta pe Facebook.

Postarea integrală alui Daniel Funeriu:

„Așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci… asta e. În loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecției profesorilor… Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri”, a scris Funeriu pe Facebook.

În mandatul lui Daniel Funeriu (2009-2012) a fost publicată legea Educației, s-a înființat clasa pregătitoare și s-au montat camerele de supraveghere la Bacalaureat. Legea Educației a fost ulterior modificată masiv prin ordonanțe de urgență de către PSD.

Rezultatele elevilor la testele PISA

România se află pe locul 50 în rândul țărilor care au participat la testele PISA, sub media europeană în ceea ce privește performanța elevilor la citire, matematică și științe.

Mai exact, media europeană la citire este de 487 de puncte, la matematică este de 489 de puncte și la la științe tot de 489 de puncte. România a obținut 428 de puncte la citire, 430 la matematică și 426 la științe. Potrivit datelor OECD, este vorba de o scădere cu 6 puncte la citire, 14 puncte la matematică și 9 puncte la științe față de rezultatele publicate în 2015.

De altfel, România este printre cele trei țări OECD unde rezultatele elevilor la matematică au scăzut dramatic în patru ani, mai arată datele.

Estonia este țara care s-a clasat cel mai bine la rezultatele PISA de anul acesta, urmată de Canada, Finlanda, Irlanda, Coreea de Sud, Polonia, Suedia, Noua Zeelandă, Statele Unite și Marea Britanie. Acestea sunt țările de pe primele 10 locuri la testele PISA 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here