Furie în presa spaniolă după tragerea repetată a sorţilor din optimile Ligii Campionilor. „Rușine, UEFA”

UEFA este sub atacul presei spaniole marţi, a doua zi după o tragere la sorţi care s-a transformat într-un fiasco. După o eroare de procedură în timpul extragerii, luni la prânz, la Nyon, tragerea a trebuit să fie refăcută trei ore mai târziu. Real Madrid, care la început era Benfica Lisabona, va trebui în cele din urmă să se confrunte cu PSG şi vedetele lor, Mbappé, Messi şi Neymar.

Cotidianul sportiv pro-Madrid Marca titrează „Ruşine, UEFA”. „O mare greşeală a provocat haos” în timpul acestei „tragerii la sorţi greşite”, a scris el, potrivit News.ro.

„Neglijenţă” este şi titlul din cotidianul As, după ce Real Madrid este nevoită să joace cu PSG.

Cu mize financiare şi sportive, Liga Campionilor este importantă pentru toate cluburile prezente în optimile de finală. Directorul relaţiilor instituţionale de la Real Madrid, Emilio Butragueno, a vorbit imediat. „Este surprinzător, lamentabil şi foarte greu de înţeles”, a spus el. „Trebuie să ţii cont de milioanele de suporteri care aşteptau tragerea la sorţi, precum şi de toţi cei din acest sport”, subliniază Butragueno.

Paris Saint-Germain va evolua contra celor de la Real Madrid în optimile Ligii Campionilor, conform tragerii la sorţi repetată, luni, de UEFA. Un alt meci tare din optimi este Inter Milano – Liverpool.

Giorgio Marchetti, director la UEFA, şi-a cerut scuze pentru problemele de la tragerea la sorţi de la ora 13.00.

În urma tragerii la sorţi de la ora 16.00 meciurile sunt următoarele:

FC Salzburg (Austria) – Bayern Munchen (Germania)

Sporting Lisabona (Portugalia) – Manchester City (Anglia)

Benfica Lisabona (Portugalia) – Ajax Amsterdam (Olanda)

Chelsea (Anglia) – OSC Lille (Franţa)

Atletico Madrid (Spania) – Manchester United (Anglia)

Villarreal (Spania) – Juventus (Italia)

Internazionale Milano (Italia) – Liverpool (Anglia)

Paris Saint-Germain (Franţa) – Real Madrid (Spania)

Această fază va avea loc în 15/16/22/23 februarie 2022, turul, şi la 8/9/15/16 martie 2022, returul.

Tragerea la sorţi a fazelor următoare va fi la 18 martie 2022.

Iniţial, tragerea la sorţi a avut loc la ora 13.00, dar s-a repetat din cauza problemelor tehnice.

Atunci sorţii deciseseră:

Benfica Lisabona (Portugalia) – Real Madrid (Spania);

Villarreal (Spania) – Manchester City (Anglia);

Atletico Madrid (Spania) – Bayern Munchen (Germania);

FC Salzburg (Austria) – Liverpool (Anglia);

Inter Milano (Italia) – Ajax Amsterdam (Olanda);

Sporting Lisabona (Portugalia) – Juventus Torino (Italia);

Chelsea (Anglia) – Lille (Franţa);

PSG (Franţa) – Manchester United (Anglia).

Însă în timpul tragerii la sorţi de la Nyon, fostul fotbalist Andrei Arşavin a scos din urnă bila cu numele echipei Manchester United la stabilirea adversarei formaţiei Villarreal, pentru crearea celui de-al doilea meci. Cele două cluburi, prezente în aceeaşi grupă în faza grupelor, nu se puteau întâlni în optimi. Tragerea s-a repetat şi, în locul lui United, Villarreal a primit-o pe Manchester City.

Dar pe parcursul procesului, această primă eroare a dus la o a doua, mult mai gravă. După ce echipa Atletico Madrid a fost extrasă din prima urnă, sistemul informatic a exclus-o pe Manchester United dintre posibilii adversari ai formaţiei spaniole. Probabil din cauză că bila cu numele echipei engleze fusese extrasă chiar înainte, la Villarreal.

Astfel, Atletico a fost privată de un potenţial adversar, spaniolilor revenindu-le ulterior Bayern Munchen. Apoi, United a devenit adversara celor de la PSG.

„În urma unei probleme tehnice cu software-ul unui furnizor extern de servicii care informează oficialii cu privire la echipele eligibile pentru a juca între ele, a apărut o eroare materială la tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale UEFA Champions League. Ca urmare, tragerea la sorţi a fost declarată nulă şi va fi refăcută în întregime, de la ora 16.00, astăzi, luni, 13 decembrie 2021. Tragerea la sorţi va fi transmisă în direct pe uefa.com. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de acest lucru”, a precizat forul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here