Furtuna Ciara a ajutat un avion British Airways să bată recordul pentru cel mai rapid zbor New York-Londra

british airways
Foto: Unsplash

4 ore și 56 de minute. Atât a făcut un avion Boeing care aparține British Airways între New York și Londra, adică o călătorie de mai bine de 5.600 de kilometri. A fost cu un minut mai rapid decât un zbor Virgin Airlines, scrie Sky News.

Se pare că furtuna Ciara a ajutat avioul să spargă acest record. Pilotul a reușit să ajungă la destinație cu 102 minute mai repede decât era planificat. 

Avionul Boeing 747-436 trebuia să aterizeze pe Aeroportul Heathrow din London la ora 6.25 dimineața, dar a ajuns la 4.43, după un zbor de numai 4 ore și 56 de minute.

Și nu a fost singurul zbor care a beneficiat de un „push” dat de vântul puternic. Potrivit site-ului Flightradar 24, un avion Airbus A350-1041 care aparține companiei Virgin Airlines a fost doar cu un minut mai lent, ajungând la Londra de la New York în 4 ore și 57 de minute

„Prioritizăm siguranța în fața recordurilor de viteză, însă piloții noștri, foarte bine instruiți, au profitat la maximum de condiții pentru a aduce clienții la Londra cu mult timp înainte de ora programată”, au spus reprezentanții British Airlines într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here