Liderul USR, Dan Barna, a efectuat o vizită în județul Gorj, în timpul căreia a spus că sprijină retehnologizarea CEO pentru a trece pe gaze – acțiune care i-ar afecta direct pe minerii din Motru, dar a și confundat locul în care se afla cu Valea Jiului, informează tele3.ro.

După ce a vizitat zona minieră Motru, Barna a susținut că soluția pentru Complexul Energetic Oltenia este introducerea tehnologiilor pe gaze și a celor alternative. Ideea transformării centralelor pe cărbune în centrale pe gaze a fost susținută și de fostul ministru al Energiei, Anton Anton. La acel moment, ideea a stârnit reacții dure în domeniul minier, pentru că angajații acestuia ar fi afectați direct. Primul loc vizat ar fi chiar bazinul Motru, ai cărui mineri ar rămâne fără locuri de muncă, dacă s-a construi centrala din Craiova, anunțată de Anton Anton.

„Trebuie să vină o guvernare care să aibă o viziune adaptată pe viitor, să sprijine CEO în investițiile de retehnologizare pe gaz, în investițiile de retehnologizare pe noile tehnologii alternative”, a declarat liderul USR, Dan Barna.

Deși a vizitat una din zonele miniere din Gorj, Dan Barna s-a încurcat în declarații, și a vorbit la un moment dat despre măsuri pentru îmbunătățirea situației „din Vale” (Valea Jiului se află în cu totul altă zonă, la 100 de km distanță de Motru – n.r.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here