GALERIE FOTO VIDEO | Iarnă grea în Italia: zăpadă de 3-4 metri în Apenini

Doi metri de zăpadă au căzut în zona Abetone. Situația a fost foarte dificilă în primele ore ale zilei. Continuă să ningă la peste 1600 de metri, scrie meteoweb.eu.

Zăpada a căzut din abundență peste tot în Piemonte, Lombardia și în Apenini, din Tosco-Emiliano, până în Laziale și Abruzzese. În următoarele câteva zile, acestea vor continua, iar temperaturile nu vor mai crește peste valorile tipice ale perioadei, mai scrie sursa citată.

Ninsorile încep să devină îngrijorătoare în nordul Apeninilor, unde mai multe centre locuite sunt acum fără electricitate și chiar parțial izolate. Ninge aproape non-stop de peste trei zile și situația nu prezintă semne de îmbunătățire datorită intrării continue a fronturilor atmosferice din vest care aduc ploi în câmpii și ninsoare în munți, scrie și inmeteo.net.

Zăpada provoacă numeroase neplăceri la peste 1.000-1.200 de metri. Între Abetone, Passo del Lupo și Corno delle Scale există cele mai impresionante acumulări de zăpadă, chiar mai mari de 3-4 metri. La Abetone drumurile sunt aproape complet blocate și tunelurile sunt săpate în zăpadă pentru a se putea mișca: în această dimineață s-au depășit 2,5 metri de zăpadă.


Și mai rău la Passo del Lupo, unde se ating 4 metri de zăpadă: imaginile pe care vi le arătăm vorbesc de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here