Galerie foto&video. Imagini apocaliptice din cele trei orașe închise în China. Armata păzește gările, oamenii se bat pe mâncare

Oamenii se bat pe mâncare, supermarketurile sunt pustii, iar armata păzește gările. Asta este pe scurt atmosfera care a pus stăpânire pe trei orașe din China în ultimele ore. Virusul letal, un coronavirus care provoacă pneumonie, cel care a creează panică la nivel mondial deja, a închis de-a practic trei orașe a căror populație însumează 20 de milioane de locuitori.

Huanggang, Ezhou și Wuhan sunt orașele închise de autoritățile chineze, unde armata păzește gările: nimeni nu intră, nimeni nu iese, pentru ca virusul să nu se răspândescă și în alte zone. A apucat însă să ajungă în SUA, iar joi am aflat că Filarmonica Banatul din Timișoara a concertat recent în zonă. Artiștii așteaptă acum testele, pentru a vedea dacă sunt infectați. Până una-alta, imaginile postate de oameni pe Twitter arată post-apocaliptic.

În primul rând, rafturile supermarketurilor sunt goale:

Oamenii se bat pe mâncare:

După anunțul autorităților că Wuhan se închide, oamenii s-au înghesuit să plece din oraș cu trenul, însă gările nu mai funcționau. Potrivit mărturiilor localnicilor, se mai putea intra și ieși cu mașina din Wuhan:

Tianhe International Airport, din Wuhan, este și el închis:

Zonele rezidențiale sunt stropite cu dezinfectant:

Spitalele sunt supra-aglomerate de oameni panicați, care vor să știe dacă au fost infectați. Nu se mai gândesc însă, cât de ușor se pot îmbolnăvi în îmbulzeala din centrele medicale…:

Medicii din zonele afectate arată precum cosmonauții, cei infectați sunt izolați pe tărgi cu bule din plastic:

Oamenii susțin că medicii nu fac față, iar autoritățile nu sunt pregătite pentru o astfel de epidemie:

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here