Gari Kasparov știe care este următoarea mișcare a lui Vladimir Putin

Gari Kasparov, fost campion mondial la șah – implicat în politica din Rusia până în 2013, când a plecat în SUA – a analizat situația din Ucraina, notează Digi Sport.

Marele Maestru susține că războiul din Ucraina va deveni și mai sângeros, pentru că ”planul inițial” al lui Vladimir Putin, cucerirea rapidă a Kievului, oraș atacat sâmbătă, a căzut și că următoarea mișcare a președintelui rus este pornirea unui adevărat asediu în Capitală.

Lui Putin nu-i pasă ce se întâmplă cu Rusia sau cu rușii, cum niciodată nu i-a păsat. Se gândește doar să rămână la putere. Atât. Nu veți vedea vreodată un dictator care să recunoască că a greșit, cât timp e încă dictator.

Acum, când planul inițial al lui Putin de a cuceri Kievul rapid, cu armata ucraineană distrusă și cu Zelensky fugind din țară, a picat, Putin va ridica orice restricție de atac, ca să ia Capitala cu orice preț.

Bineînțeles că nu i-a păsat de victimele din rândul civililor nici până acum, dar nu a căutat să îi atace. Acum nu va mai ține la precizie, va vrea doar distrugere și teroare. Lui Putin nu îi pasă de imaginea sa în fața lumii sau a rușilor și ucrainenilor, fiindcă nimeni nu-l poate face să plătească.

Ce diferența va fi pentru el că sunt 1000, 10.000 sau 100.000 de morți? E în continuare la putere? E bogat în continuare? Aceasta capacitate de a acționa din egoism pur e o superputere a autocraților. Oamenii normali nu pot face asta.

Putin va bombarda și ataca puncte cheie de infrastructură pentru a distruge rezistența orașului. Nu vrea un asediu îndelungat. Banii i se vor termina din cauza sancțiunilor, iar armele Vestului nu au ajuns încă în Ucraina. În schimb, tancurile lui sunt acolo”, a scris Gari Kasparov, pe Twitter.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here