UE, despre refugiații ucraineni: Cea mai gravă criză umanitară din ultimii ani

Numărul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit locuințele în urma invadării Ucrainei de către armata rusă, ordonată de Vladimir Putin, ar putea fi de peste 7 milioane, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar și management al crizelor, care vorbește despre cea mai gravă criză umanitară din ultimii ani.

Asistăm la ceea ce ar putea deveni cea mai mare criză umanitară de pe continentul nostru european în mulți, mulți ani. Nevoile cresc pe măsură ce vorbim„, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar și management al crizelor, citat de Reuters.

Deci, pentru situația umanitară în ansamblu, numărul așteptat în prezent de ucraineni strămuți este de peste 7 milioane”, a declarat oficialul european într-o conferință de presă la Bruxelles, după o întâlnire specială a miniștrilor de Interne ai statelor membre UE pentru a discuta despre criză.
În România au intrat 56.371 de cetățeni ucrainieni de la începutul conflictului până duminică, la ora 16:00, din care peste 28.000 au plecat în alte țări, a anunțat dumninică ministrul de Interne Lucian Bode. Din cei 28.197 de refugiați care au rămas în România, doar 318 au solicitat până în prezent cazarea în unul din cele 6 centre de azil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here