11 victime în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaze într-un bloc din Carei

11 persoane au avut de suferit, duminică dimineaţă, în urma unei explozii urmată de un incendiu care s-a produs într-un apartament din Carei din cauza unei acumulări de gaze.

Șapte echipaje ale pompierilor sătmăreni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi patru ambulanţe SMURD – trei cu echipaj de prim-ajutor, iar una de terapie intensivă mobilă, pentru evacuarea şi acordarea îngrijirilor medicale victimelor rezultate în urma producerii unei explozii la un apartament de la etajul patru al unui bloc situat în Piaţa Avram Iancu, din Carei,  a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare.

Potrivit sursei citate, explozia a fost urmată de incendiu.

A fost solicitată şi intervenţia elicopterului SMURD de la Jibou și a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

O femeie aflată în stare gravă, cu arsuri pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului, a fost transportată de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

„Elicopterul SMURD de la Jibou a fost solicitat în sprijin de ISU Satu Mare, pentru a ajuta la salvarea victimelor incendiului produs în această dimineaţă într-un bloc de locuinţe din Carei. Echipajul elicopterului SMURD a reuşit stabilizarea şi preluarea unei femei în stare gravă, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală. Femeia a fost transportată de urgenţă, pe calea aerului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pentru a beneficia de asistenţa medicală necesară”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie.

Potrivit datelor făcute publice de ISU Satu Mare, trei victime, intubate, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare cu ambulanţe SMURD şi ale serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ). Alte două victime au ajuns la spital cu două ambulanţe SMURD.

Primăria Carei va asigura cazare pentru familiile ale căror apartamente au fost afectate de explozie.

Este una dintre cele mai grave catastrofe care s-a înregistrat în ultimii ani în Carei. Sprijinim forţele de intervenţie cu tot ceea ce este necesar. Primăria Carei va asigura cazare pentru familiile ale căror apartamente au fost afectate de explozie. De asemenea, Primăria Carei a solicitat unui expert să evalueze în ce măsură a fost afectată structura de rezistenţă a blocului în care a avut loc explozia, urmând ca, în funcţie de concluziile sale, să luăm şi alte măsuri care se impun„, a scris primarul Eugen Kovacs, într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here