George Simion, atac la partenerii de la Neamul Românesc: Doresc scindarea și discreditarea AUR. Ninel Peia -„un individ profund corupt”

Copreședintele AUR George Simion lansează atacuri violente la adresa Partidului Neamul Românesc (din care provine Diana Șoșoacă), despre care spune că doresc „scindarea și discreditarea AUR”.

Cinci dintre actualii parlamentari ai AUR provin din Neamul Românesc, partid condus de Ninel Peia.

Atacurile lui Simion la adresa partenerilor din Neamul Românesc au fost lansate în cadrul unei intervenții într-un grup intern al reprezentanților AUR din județe.

Acest mesaj este unul strict intern, pentru membrii AUR, vă rog să nu-l distribuiți mai departe, este doar pentru urechile și ochii voștri. Astăzi, 13 februarie, și mâine sunt prezenți la București reprezentanții noștri teritoriali care ne-au confirmat deja ceea ce știam de la începutul anului: este în curs o uriașa operațiune pentru scindarea și discreditarea AUR.

Criminalul Francisc Tobă, cel de care noi ne-am dezis și am cerut invalidarea mandatului său de parlamentar când am aflat de atrocitățile comise în timpul Revoluției, sună la reprezentanții noștri din teritoriu și le propune avantaje materiale în schimbul trecerii lor la Partidul Neamul Românesc, condus de fostul pesedist Ninel Peia, un individ profund corupt.

Aceleași metode se întâmplă asupra parlamentarilor noștri, li se oferă beneficii materiale, intervenții în justiție și alte intervenții și beneficii, inclusiv din partea unor indivizi care pretind că ar fi agenți sau colaboratori ai serviciilor de informații. De asta tot scandalul și cu Diana. Eu am tot încercat să aplanez conflicte. Ei i s-a promis funcția de președinte de partid, dar acești tălhari nu vor face asta. Singurul lor scop este să creeze o scindare, o altă formațiune șantajabilă care să fie pe placul sistemului.

(…) După acest scandal s-a aruncat cu multă mizerie în mine, că sunt trădător, că sunt homosexual, mi s-a pus un GPS cu transmițător în mașină, câte și mai câte mizerii. O să se încerce din nou discreditarea noastră. Fix în aceste zile se întâmplă operațiunea ‘Revanșa sistemului”, a susținut Simion.

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat că intenționează să își creeze un grup parlamentar propriu, cu parlamentari de la Partidul Neamul Românesc (PNR) și din alte partide, iar în 2024 vrea să candideze la Președinția României.

Deja am creat o nouă mișcare, un nou curent politic, care militează strict pentru adevărul nealterat, un adevăr care a deranjat toate instituțiile statului, toți corupții din sistem. E posibil să vină parlamentari și din alte partide alături de mine. În PNR există democrație, fiecare acționează după cum consideră. Cea mai mare parte din AUR sunt susținătorii mei, ce concurentă să devin eu? Oamenii sunt cu mine. Dacă voiam să iau puterea în AUR, o luam și puneam condiții. Și eu puteam să obțin funcții. Poate mă vedeți în fruntea țării. Eu voi apărea în continuare ca senator Diana Ionavovici Șoșoacă. Eu sunt eu”, a declarat Șoșoacă pentru Europa Liberă.

Președintele Senatului AUR, Sorin Lavric, este însă convins că Șoșoacă va rămâne singură.

La Senat, doamna Șoșoacă este singură, nimeni nu va trece de partea ei. De două luni de când stăm toți cei 14 senatori, toți și-au dat seama de această încordare malefică și nocivă pe care doamna o exercita în jurul ei. (…) Ea se crede un lider, un lider deasupra căruia nu poate sta nimeni, nici măcar George Simion sau Claudiu Tărziu. Îi doresc succes ca în următorii patru ani să dovedească ce stofă de lider are și să își facă partidul ei. Să își facă grupul ei de Neam Românesc dacă reușește, nu am nimic împotrivă. Nu e o concurentă pentru AUR, ea nu e liderul carismatic pe care să îl pui în fruntea unui partid. Doamna spulberă orice anturaj și echipă. Ea e echipa formată doar din ea. O pot compara în privința tonului cu Vadim Tudor, același ton rățoit, jignitor, doar că Vadim era de stangă, doamna Șoșoacă este o naționalistă de tip creștin. Ca tonalitate psihologică seamănă foarte bine în varianta feminină cu Corneliu Vadim Tudor”, a declarat Lavric.

Nu își dă seama că dă cu stângul în dreptul pentru că face tot timpul impresia de mahalagioaică. E un cuvânt nepotrivit, dar așa e percepută de toți senatorii din Parlament”, a mai spus Lavric.

Deputatul AUR Dan Tănasă a confirmat că Sosoaca vrea să rupă AUR.

Ne aflăm la capătul unui lung șir de derapaje ale doamnei senator care s-a îmbătat rapid cu puterea. A început să gândească un proiect propriu al partidului din care a provenit, Neamul Românesc. În prima fază, a încercat să convingă colegi de-ai noștri să părăsească AUR pentru a constitui un grup parlamentar separat. Jocurile nu i-au ieșit în acel moment”, a declarat Dan Tănasă pentru Europa Liberă.

Pe listele AUR au fost trecuți cinci reprezentanți care provin din Partidul Neamul Românesc, trei fiind la Cameră și doar Șoșoacă la Senat. Un alt deputat provenit din PNR, Francisc Tobă, nu are încă mandatul validat. Partidul Neamul Românesc a fost înființat de Ninel Peia, fost parlamentar PSD, exclus de social-democrați pentru pozițiile sale conspirationiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here