Gerard Depardieu, apropiat al lui Putin, cere oprirea războiului „fratricid” din Ucraina

Actorul francez Gérard Depardieu, un apropiat al lui Vladimir Putin şi cetățean rus din 2013, a cerut oprirea luptelor din Ucraina şi negocieri între cele două părți, într-o declaraţie acordată marți, în a şasea zi a invaziei ruse, pentru AFP.

Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Am spus: ‘Opriţi armele şi negociaţi!’”, a declarat actorul în vârstă de 73 de ani.

Declaraţiile lui Gérard Depardieu vin în momentul în care armata rusă continuă să se desfăşoare în încercarea de a controla Kievul şi atunci când centrul Harkovului, al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, nu departe de frontiera rusă, este bombardat de armata rusă, potrivit guvernatorului regiunii.
Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are cetăţenie franceză şi rusă, a contactat telefonic AFP pentru a face această declaraţie, relatează News.ro.
El a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a preşedintelui François Hollande.

În 2015 Depardieu a primit interdicție de a intra în Ucraina timp de 5 ani, după ce și-a exprimat susținerea pentru anexarea Crimeii de către Moscova și separatiștii din Donbas.

În august 2014, în timp ce lupta dintre separatiștii pro-ruși si soldatii ucraineni se dezlănțuise în estul Ucrainei, Gerard Depardieu a contestat suveranitatea Ucrainei, afirmând: „Iubesc Rusia si Ucraina, care este parte a Rusiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here