Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie, în special măşti sanitare, din cauza epidemiei cu noul coronavirus care a provocat până în prezent 240 de îmbolnăviri în această ţară, informează AFP.

A fost publicat astăzi un decret care interzice exportul de materiale medicale de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane etc.)”, precizează într-un comunicat comun ministerele sănătăţii şi de interne, informează agerpres.ro.

Excepţii sunt posibile numai ”în anumite condiţii”, în special pentru ajutor umanitar, a mai anunţat celula de criză creată de cele două ministere, subliniind că ”aprovizionarea cu materiale medicale de protecţie este o urgenţă deosebită”.

Conform ultimului bilanţ, 240 de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 au fost confirmate în Germania, în 15 din cele 16 landuri ale ţării. Mai mult de jumătate din cazuri sunt în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, unde Ministerul Sănătăţii a anunţat achiziţia unui număr de un milion de măşti de protecţie pentru personalul medical.

Târgul industrial de la Hanovra, unde erau aşteptaţi circa 5.000 de expozanţi şi 200.000 de vizitatori, a fost amânat de pe 20 aprilie pentru 13 iulie.

În Franţa, preşedintele Emmanuel Macron a decis marţi rechiziţionarea producţiei şi stocului de astfel de măşti, pentru a le putea distribui personalului medical şi persoanelor infectate cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here