Germania promite accelerarea expulzărilor pentru a combate infracţionalitatea în creştere

Sursa foto: Wikipedia

Guvernul german a promis marţi că va lua măsuri împotriva infracţionalităţii în creştere, în special a celei în care suspecţii au origini străine, în contextul în care încearcă să stopeze ascensiunea partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) la alegerile regionale din acest an, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Prezentând date ce arată o creştere globală cu 5,5% a infracţionalităţii anul trecut şi cu 13,5% a numărului de suspecţi de origine străină, ministrul de interne Nancy Faeser a afirmat că Germania trebuie să îmbunătăţească integrarea şi să accelereze expulzările.

‘Infractorii străini trebuie să părăsească Germania mult mai rapid. Regulile stricte de expulzare pe care le-am creat trebuie acum puse în aplicare’, a spus ministrul social-democrat.

‘Oricine nu respectă regulile trebuie să plece’, a insistat ea, adăugând că are toleranţă zero faţă de infracţiunile violente, care au cunoscut o creştere cu 8,6% anul trecut.

Partide de opoziţie, atât conservatorii, cât şi AfD, au invocat aceste cifre pentru a cere politici mai dure în privinţa migranţilor, cum ar fi controale mai stricte la frontiere şi mai multe expulzări.

‘Ceea ce AfD avertizează de ani de zile nu mai poate fi ascuns. Noile statistici privind infracţionalitatea au declanşat o dezbatere despre ‘infracţiunile străinilor”, a declarat Richard Graupner, membru al AfD şi deputat în parlamentul landului Bavaria.

Majoritatea sondajelor plasează AfD pe locul al doilea în intenţiile de vot la nivel naţional şi pe primul loc în trei landuri estice unde vor avea loc alegeri în septembrie.

Baerbock: Nicio ţară nu este curtea din spate a altui stat. Locul Republicii Moldova este în Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here