Gestul de ripostă al angajaților Lufthansa față de Lukașenko. I-au amintit de un episod din vremea lui Nicolae Ceaușescu

Angajații companiei Lufthansa Technik au refuzat să ofere deservire tehnică avionului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează publicația săptămânală Nasha Niva.

După ce avionul Boeing 737 cu numărul de înregistrate EW-001PA a aterizat pe aeroportul Fuhlsbüttel din Hamburg, sindicatul companiei Lufthansa Technik a răspândit informaţia că aeronava respectivă aparţine lui Aleksandr Lukaşenko, cel care „a dat ordinul ca să fie împuşcaţi demonstranţii în Belarus”, scrie publicația belarusă.

„Noi, activiştii companiei Lufthansa Technik, nu uităm de tradiţia privind solidaritatea internaţională şi suntem alături de muncitorii belaruşi”, se arată în documentul emis de sindicatul companiei.

Mai mult, în document se vorbeşte și despre necesitatea ca Aleksandr Lukaşenko să-şi anunţe demisia şi să organizeze alegeri prezidenţiale noi, în conformitate cu normele democratice.

De asemenea, activiştii Lufthansa Technik cer eliberarea deţinuţilor politici, restabilirea în funcţie a angajaţilor care şi-au pierdut locul de muncă în urma protestelor din Belarus.

Activiştii companiei au reamintit că o situaţie similară s-a produs cu 31 de ani în urmă, când lucrătorii au refuzat să deservească aeronava preşedintelui de la acea vreme al României, dictatorul Nicolae Ceauşescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here