Gheorghe Nichita, fost primar al Iaşiului, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în Dosarul ”Amanta”

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă, după ce a fost găsit vinovat pentru că şi-ar fi spionat amanta cu ajutorul poliţiştilor locali, informează News.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, marţi, condamnarea fostului edil la cinci ani de închisoare în dosarul spionării fostei sale amante cu ajutorul Poliţiei Locale, sentinţa fiind definitivă. Tribunalul Iaşi a decis iniţial condamnarea fostului edil la cinci ani şi două luni de închisoare.

Nichita urmează să fie încarcerat pentru a doua oară, după ce în toamna anului trecut fusese eliberat condiţionat, în urma unei condamnări într-un alt dosar pentru luare de mită.

Tot marţi, magistraţii ieşeni au decis condamnarea la patru ani de închisoare în cazul fostului şef al Poliţiei Locale Liviu Hliboceanu.

Nichita şi Hliboceanu urmează să fie încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă Adina Samson, inclusiv când aceasta părăsea localitatea.

În operaţiunile de filare erau utilizate maşinile Poliţiei Locale, iar la acestea participa de regulă şi fostul şef al Poliţiei Locale din Iaşi Liviu Hliboceanu. Acesta îi raporta ulterior lui Nichita cu cine se întâlneşte amanta sa şi cât stă la adresele respective. Una dintre operaţiuni a vizat urmărirea fostei amante când aceasta s-a cazat la un hotel din afara Iaşiului. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii locali s-au cazat într-o cameră alăturată celei în care a stat Adina Samson şi i-au transmis lui Nichita că se aud zgomote suspecte prin perete, inclusiv de scârţiit al patului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here