Firma care produce medicamentul antiviral remdesivir, Gilead Sciences Inc., a declarat luni că medicamentul anti-Covid-19 a avut ”rezultate amestecate”, într-un studiu clinic de faza 3. Pacienții care se aflau în a cincea zi de tratament aveau o stare semnificativ îmbunătățită, în vreme ce pacienții care au primit tratamentul timp de 10 zile nu, relatează Reuters.


Remdesivir care este urmărit îndeaproape după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, luna trecută, citând rezultatele dintr-un alt studiu condus de Institutul Național de Sănătate care arată că medicamentul reduce spitalizarea cu 31% sau cu apoximativ patru zile, comparativ cu placebo.


Noile rezultate anunțate luni de Gilead sunt dintr-un studiu care vizează evaluarea siguranței și eficacității unui tratament pe o durată de 5 până la 10 zile cu remdesivir pe lângă tratamentul standard al pacienților cu formă moderată de Covid-19, comparativ cu doar tratamentul standard.


În ziua a 11-a, un procent mai mare de pacienți din grupul care primea remdesivir au ajuns să se simtă mai bine în a cincea zi de tratament față de cei care făceau parte din grupul celor care primeau tratament standard, a spus Gilead.


Producătorul a spus că șansele îmbunătățirii stării în cea de a zecea zi de tratament cu remdesivir comparativ cu tratamentul standard sunt de asemenea favorabile, dar nu s-a ajuns la o statistică semnificativă.


Analistul Michael Yee a spus că îmbunătățirile văzute în studiul clinic sunt doar modeste.
Studiile de fază 3 oferă mai multe informații despre siguranță și eficiență, prin studierea de populații diferite de pacienți într-un număr mai mare, cu doze diferite de medicament sau în combinații cu alte medicamente.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here