Gilead Sciences va livra peste 2 milioane de serii de tratament cu remdesivir pentru Covid-19

Sursa: freesvg.org

Compania farmaceutică Gilead Sciences anticipează că până la sfârşitul acestui an va livra peste 2 milioane de serii de tratament cu remdesivir pentru Covid-19, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Gilead intenţionează totodată ca până în luna august să înceapă studii clinice pentru o versiune inhalatoare, mai uşor de administrat, a medicamentului antiviral, care în prezent este administrat doar intravenos.

Remdesivir este în fruntea luptei cu noul coronavirus, după ce un studiu clinic a arătat că medicamentul reduce timpul de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19. Dar producerea şi furnizarea a miliarde de serii rămâne o îngrijorare majoră, în condiţiile în care boala respiratorie care se răspândeşte rapid suprasolicită sistemele de sănătate la nivel global.

”Vom continua să colaborăm la nivel global pentru a asigura o cantitate suficientă la nivel global”, a declarat directorul general Daniel O’Day, într-un comunicat.

Doi producători majori de medicamente din India, Hetero Labs şi Cipla, au obţinut duminică aprobare pentru a începe să vândă versiuni generice ale remdesivir în ţară. Un alt producător farmaceutic indian, Glenmark, anticipează că preţul medicamentului va fi stabilit la 5,000-6.000 de rupee (66-79 dolari) pentru o doză de 100 de miligrame.

Preţul remdesivir nu a fost stabilit însă în Statele Unite.

Aşteptările Gilead pentru 2 milioane de serii de tratament sugerează vânzări de circa 2-3 miliarde de dolari în perioada 2020-2021, la un preţ de 1.000-2.000 de dolari pe serie, estimează un analist al firmei Jefferies, Michael Yee.

Gilead anticipase anterior că va produce 1 milion de serii de tratament cu remdesivir în 2020.

Compania a mai anunţat planuri pentru ”viitorul val de studii clinice”, inclusiv pe femei însărcinate.

Gilead a arătat că formula inhalatoare a medicamentului va fi administrată prin intermediul unui nebulizator, care ar putea permite folosirea mai uşoară în afara spitalelor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here