Coronavirusul face ravagii în închisorile din China

Cel puţin 500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus Covid-19 au fost înregistrate în închisori din trei provincii chineze, iar mai mulţi oficiali au fost demişi din funcţii.

Cea mai recentă victimă a coronavirsului este un medic în vârstă de 29 de ani din Wuhan. Vineri, în China, au fost raportate 1.109 de cazuri noi de îmbolnăvire, cu 394 mai multe decât joi.

Numărul total al celor infectaţi în China a ajuns la 75.685. Au fost raportate 118 noi decese la nivel naţional, astfel că numărul total, de la izbucnirea epidemiei, a ajuns la 2.236. Lor li se adaugă 11 decese înregistrate în afara Chinei.

Cinci sute de prizonieri au fost infectaţi cu Covid-19 în instituţii din trei provincii. Între ei, 230 sunt înregistraţi în închisoarea pentru femei din Wuhan, epicentrul epidemiei. Directoarea instituţiei a fost demisă. La fel şi judecătorul şef, transmite News.ro.

În Wuhan au murit în total 1.684 de oameni.

Coreea de Sud a raportat o creştere importantă a cazurilor, cu 52, ajungând la 156. Majoritatea noilor cazuri au fost înregistrate în oraşul Daegu, unde au fost luate măsuri speciale pentru controlarea răspândirii coronavirusului.

Cât priveşte vasul de croazieră Diamond Princess, din portul japonez Yokohama, alţi 450 de pasageri au fost debarcaţi. Doi dintre ei, de naţionalitate australiană, au fost testaţi pozitiv când au ajuns în ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here