Gorghiu: Prioritatea zero este ca această rotaţie la guvernare să se facă fără să fie afectată stabilitatea României

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni că în coaliţie nu s-a discutat la momentul acesta când anume, care este ziua, secunda, când se va întâmpla rotativa guvernamentală, referindu-se la informaţiile privind o amânare a schimbării premierilor, până în toamnă, relatează News.ro.

”În coaliţie nu s-a discutat la momentul acesta când anume, care este ziua, secunda, când se va întâmpla rotativa guvernamentală, dar  eu cred că toţi colegii noştri care fac parte din coaliţie sunt oameni extrem de aşezaţi şi cu maturitate politică, maturi, motiv pentru care nu va fi niciun fel de problemă să stabilească de comun acord, în funcţie de interesul public (..) de obiectivele României, când va fi momentul potrivit”, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că ”este ultima grijă a acestei coaliţii care va fi ziua în care se produce rotativa”.

”Cred că prioritatea zero pentru PNL şi pentru celelalte partide este ca această rotaţie la guvernare să se facă în condiţii fireşti, fără să fie afectată stabilitatea României. Este tot ce ne dorim, este mai puţin important ziua, cum se vor duce aceste negocieri, important este ca ele să se ducă în spatele uşilor închise, pentru a nu afecta această stare, nu i-aş spune de bine dar de funcţionare corectă a coaliţiei.

Despre renegocierea tuturor ministerelor la rotaţie, Alina Gorghiu a spus că se porneşte de la protocol care spune că se schimbă premierul şi câteva ministere.

 

”De aici, până la ce discuţii vor avea colegii mei la momentul la care se va discuta protocolul e cale lungă. Eu am încurjat pe toată lumea să încercăm să nu mai avem discuţii despre rotaţia la guvernare de la jumătatea lunii februarie pentru că aceasta, teoretic, potrivit protocolului, la finalul lunii mai se va întâmpla. Orice discuţie în care vorbim despre cum un ministru nu o să mai fie, cum va veni altul, despre figure noik, despre figure care pleacă, paralizează administraţia din acel minister şi blochează evoluţia unor proiecte esenţiale, inclusiv pe PNRR”, a mai spus preşedintele interimar al Senatului.

Ea a mai arătat că există un protocol şi în coaliţie se va discuta la momentul oportun. ”Acum este prea devreme să setăm direcţia în care va merge negocierea”, a continuat Alina Gorghiu.

Ciolacu, despre rotaţia guvernamentală: Cred categoric că va avea loc; nu va fi cu niciun scandal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here