Grevă la Uzina Dacia din Mioveni. Angajaților le este frică că vor fi înlocuiți de roboți. Mai mulți angajați ai Uzinei Dacia au intrat în grevă în această dimineață. Motivul este acela că oamenii sunt speriați că vor rămâne fără loc de muncă. Surse spun că 200 de salariați ar fi în această situație, aceștia urmând să fie înlocuiți de roboți industriali. Asigurați că acest lucru nu se va întâmpla, cel puțin nu în curând, între timp angajații și-au reluat munca.

Este a doua oară când angajații fac o grevă spontană din acest motiv, după ce, în luna decembrie 2018, o parte dintre angajații secției Montaj de la Dacia au întrerupt lucrul aproape de schimbul de tură. Aproximativ 500 de oameni și-au manifestat și atunci nemulțumirea față de anunțul că 100 de posturi ar urma să fie externalizate ca urmare a robotizării. Ar exista totuși un acord ca angajații să rămână pe secție, dar în alte posturi.

Deocamdată nu a fost dat niciun comunicat oficial nici din partea patronatului și nici din partea sindicatului de la Automobile Dacia. În ciuda asigurărilor primite, muncitorii s-au arătat sceptici și cred că vor rămâne fără locuri de muncă.

Surse: universulargesan.ro, proarges.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here