Grup de avioane de luptă chineze şi un avion de recunoaştere american, în spaţiul aerian al Taiwan

Sursa: Wikipedia

Şase avioane de luptă chineze şi un avion de recunoaştere american au intrat, duminică, în zona de identificare pentru apărare aeriană a Taiwanului, a anunţat Ministerul Apărării, într-o rară recunoaştere a activităţii militare a Statelor Unite în zonă, transmite Reuters, preluat de News.ro.

În ultima săptămână s-au intensificat tensiunile, după ce Taiwanul a anunţat că numeroase avioane de luptă şi bombardiere chineze au intrat în zonă, weekendul trecut, într-o regiune apropiată de Insulele Pratas, controlate de Taiwan, în nordul Mării Chinei de Sud.

Misiunile chineze au coincis cu un venirea unui grup de avioane transportoare americane în Marea Chinei de Sud, pentru o desfăşurare de rutină, potrivit armatei americane. Statele Unite au criticat zborurile efectuate de armata chineză.

Ministerul taiwanez al Apărării a arărat că un număr de şapte avioane chineze au zburat duminică în aceleaşi ape, în apropiere de Insulele Pratas, două avioane de luptă J-10, patru J-11 şi un avion de recunoaştere Y-8.

Ministerul a adăugat că a fost prezent şi un avion de recunoaştere american, în aceeaşi zonă.

China şi-a înăsprit limbajul faţă de Taiwan săptămâna trecută, avertizând după intensificarea activităţilor militare că ”independenţă înseamnă război” şi că forţele sale armate acţionează ca reacţie la provocare şi interferenţă străină.

Beijingul consideră că guvernul ales în mod democratic în Taiwan vrea să declare oficial independenţa ţării, ceea ce este o linie roşie pentru China. Preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen a spus că Taiwanul este deja o ţară independentă, numită Republica China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here