Grupul lui Cioloș ia apărarea candidatei respinse a Franței

Renew Europe, grupul parlamentar european condus de Dacian Cioloș, acuză o decizie politică în cazul respingerii lui Sylvie Goulard, comisarul propus de Franța. Formațiunea „nășită” de Emmanuel Macron a susținut că franțuzoaica a căzut la vot din cauza orgoliilor politice, nu din cauza unor probleme obiective. Renew Europe nu a uitat nici să-i laude competențele lui Sylvie Goulard și să-i scoată în evidență valențele pro-europene. 

„Regretăm profund votul împotriva lui Sylvie Goulard, un candidat pro-european excelent, competent și dedicat. Este o pierdere clară nu doar pentru Comisia Europeană, dar și pentru Parlament, care a pierdut un aliat important. 
Sylvie Goulard a plătit prețul unei politici europene și naționale mici, în locul unei evaluări obiective a candidaților pentru rolul de comisar. Nu ar trebui să uităm că noi, majoritatea pro-europeană, avem prin noua Comisie responsabilitatea să începem treaba și să obținem rezultate concrete pentru cetățenii care ne-au ales în mai. Renew Europe face apel la toate grupurile pro-europene din Parlament să se gândească adânc la modul în care au mers audierile până acum. Am propus deja crearea unei structuri independente care să investigheze integritatea comisarilor-desemnați astfel încât să fie luate decizii independente, nu unele politice, așa cum am văzut astăzi.”
a scris Renew Europe pe Facebook. 


Sylvie Goulard a fost respinsă de Parlamentul European după a doua rundă de audieri. Franțuzoaica, unul dintre cei mai vechi aliați ai lui Emmanuel Macron în proiectul său politic, ar fi urmat să preia portofoliul Piață Internă. Membrii comisiei care au audiat-o nu au putut să treacă peste problemele ei de integritate, în special peste ancheta aflată în curs la OLAF. Astfel, Franța se alătură României și Ungariei în grupul țărilor ai căror candidați au fost respinși. Ursula von der Leyen a spus că așteaptă noi nominalizări. Emmanuel Macron, care a susținut-o puternic pe Sylvie Goulard, a spus că nu are ce să-și reproșeze și că așteaptă explicații de la șefa-desemnată a Comisiei. 

Parlamentul European a respins câte un candidat din partea celor trei mari grupuri politice – PPE (Laszlo Trocsanyi), S&D (Rovana Plumb) și Renew (Sylvie Goulard)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here