Guvern: Admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic naţional

Sursa foto: Facebook

Admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic naţional, a reiterat, joi seară, Guvernul României, făcând apel la toţi cei care pot susţine acest demers. ”România este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice”, a mai transmis Executivul, potrivit News.ro.

”Admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic naţional pentru îndeplinirea căruia Guvernul României lucrează îndeaproape cu partenerii americani. Vicepremierul Marian Neacşu, Seful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu şi Cordonatorul naţional pentru Programul Visa Waiver consilierul de stat Valentin Vătăjelu au primit-o azi la Palatul Victoria pe doamna Rena Bitter, Secretarul adjunct pentru afaceri consulare din cadrul Departamentului de Stat al SUA, însoţită de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, doamna Kathleen Kavalec şi Consulul General John Gimbel”, a transmis, joi seară, Guvernul, într-un comunicat d epresă.

Executivul afirmă că ”România este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice”.

”Pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism. Reînnoirea acesteia în următoarele şase luni ne poate asigura succesul”, a mai transmis Guvernul.

Ylva Johansson, despre aderarea la Schengen: CE a propus Cosiliului UE să stabilească în acest an data la care să se elimine controalele interne la frontierele terestre

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here