Iohannis: Guvernul Dăncilă „a golit finanțele publice” înainte de plecare

Eugen Teodorovici Viorica Dancila

Prezent la ședința de guvern a Cabinetului Orban, președintele Klaus Iohannis a acuzat fostul guvern PSD că a lăsat dezastru în urma sa.

„Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice pesediste! Acum, noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat de la unii dintre miniștri că situația pe care au găsit-o în ministere este una foarte proastă. Din păcate, deja cred că s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă pe care au găsit-o miniștrii când au preluat situațiile din ministerele lor. Deja știm că pesediștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice și practic acum suntem în situația să vedem cum putem să acoperim plățile care sunt scadente”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului, „va fi foarte complicat, înțeleg de la noul ministru al finanțelor, să se închidă bugetul pe anul în curs. De asemenea, va fi foarte complicat de construit bugetul pentru anul viitor. Eu am avertizat de mai multă vreme că pesediștii cheltuie banii românilor și nu rămâne nimic în urmă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here