Guvernul sirian a anulat acreditarea media a BBC

Guvernul sirian a anulat acreditarea media a BBC pentru ceea ce a numit „reportaje tendenţioase şi înşelătoare”. Ministerul sirian al Informaţiilor a declarat că radiodifuzorul nu a respectat „standardele profesionale”, potrivit News.ro.

Un reportaj recent al BBC a făcut legătura între comerţul cu o amfetamină numită Captagon şi familia preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

BBC a declarat că a oferit jurnalism imparţial şi independent.

„Vorbim cu oameni din tot spectrul politic pentru a stabili faptele”, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

Publicată luna trecută, investigaţia BBC News Arabic Investigations a descoperit legături între traficul de droguri Captagon, membri importanţi ai Forţelor Armate Siriene şi familia lui Assad.

Captagon este un drog asemănător amfetaminei care creează o mare dependenţă. Guvernul sirian a negat anterior orice implicare în traficul de droguri.

Dar SUA, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au acuzat guvernul sirian de producerea şi exportul drogului şi au enumerat  apropiaţi ai lui Assad ca fiind personaje cheie.

În declaraţia sa, guvernul sirian nu s-a referit în mod specific la raportul Captagon. Acesta a afirmat că, de la începutul războiului civil din Siria, în 2011, BBC a furnizat ocazional „informaţii subiective şi false”.

Acesta a adăugat că BBC a fost avertizat „de mai multe ori”, dar „a continuat să difuzeze rapoartele sale înşelătoare bazate pe declaraţii… ale entităţilor teroriste şi ale celor ostile Siriei”.

BBC a precizat că va „continua să ofere ştiri şi informaţii imparţiale publicului nostru din întreaga lume arabă”.

Anularea acreditării presei internaţionale este rară în această ţară devastată de război, deşi se află pe locul 175 din 180 în clasamentul libertăţii presei realizat de Reporteri fără frontiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here