Guvernul a fost învestit. „Vă sperie o guvernare Cîţu, nu-i aşa?”

Foto: INQUAM/George Călin

Cabinetul Cîţu a primit, miercuri, votul de învestitură, 260 de parlamentari votând în favoarea noului Executiv, fiind necesare 228 de voturi ”pentru”, transmite News.ro.

Ceremonia depunerii jurământului în faţa preşedintelui Klaus Iohannis este programată la ora 20:00. Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat miercuri, în plenul Camerelor reunite, că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor şi a dat asigurări că personal va monitoriza obiectivele propuse şi că Executivul nu va propune niciodată obiective care nu pot fi atinse.

El i-a asigurat şi pe pensionari şi pe cei care au nevoie de ajutor că ”nu vor fi lăsaţi în urmă”. Florin Cîţu a citit lista Guvernului în aplauzele colegilor de coaliţie, cei mai zgmotoşi fiind cei de la USR PLUS. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat miercuri, în plenul reunit, că pentru a fi acordat votul de încredere pentru Executivul Cîţu sunt necesare 228 de voturi „pentru”. Cîţu a fost primit şi cu aplauze, dar şi cu huiduieli, de către seantori şi deputaţi.

Conform anunţului făcut de la tribuna Parlamentului, din totalul de 455 deputaţi şi senatori, au fost prezenţi 446, iar 260 au votat pentru noul Guvern

”Număr total de voturi anulate – zero. Numărul total de voturi exprimate – 446, din care voturi pentru acordarea încrederii Guvernului 260, voturi contra acordării încrederii Guvernul 186, abţineri zero. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Ca urmare a faptului că 260 de parlamentari au acordat votul de încredere se constată că se acordă încrederea Guvernului, programului de guvernare condus de premierul desemnat Florin Cîţu”, a anunţat Oana Murariu, deputat USR-PLUS.

Ciţu, parlamentarilor care-l contestă: Vă sperie o guvernare Cîţu, nu-i aşa?

Premierul desemnat Florin Cîţu le-a transmis românilor, înaintea votului pentru învestirea Guvernului, că ”va fi bine” iar parlamentarilor care-l contestă le-a spus: „Vă sperie o guvernare Cîţu, nu-i aşa?”.

Nu-i aşa că sunteţi terminaţi că sunt aici, nu-i aşa? Sunt încă aici. Vă sperie o guvernare Cîţu, nu-i aşa?”, le-a transmis Cîţu parlamentarilor care-l contestă. „Am văzut multe în Parlament în ultimii patru ani de zile, dar tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar. Auzi tupeu, după câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu Ordonanţa 13, să scoţi sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu să vii astăzi în Parlamentul României? Să te de-a jos propriul partid, propriul partid să te arunce la gunoi pentru că eşti incompetent, te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi să ai tupeul să le vorbeşti românilor? Ai stat vreodată, domnule senator, să asculţi românii, pe cei 600.000 de români pe care i-ai scos în stradă în iarnă cu OUG 13 să-l salvezi pe Dragnea? Pe cine ai chemat dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta, prietenul tău Ponta. Voi doi v-aţi încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcţie. Tupeu”, a adăugat Ciţu.  Acesta le-a transmis românilor că totul va fi bine.  „Dragi români, o să fie bine!”, a afirmat premierul desemnat. 

Firea: În băncile Guvernului există doar o doamnă, nu cred că e o notă foarte bune pentru trei partide care au un discurs european / Vom plăti cu toţii închiderea şcolilor peste ani, când tinerii români vor fi dezavantajaţi pe piaţa muncii europeană

Senatoarea PSD Gabriela Firea şi-a început discursul în plenul reunit de miercuri cu o remarcă şi anume că în Cabinetul Cîţu există o singură femeie ministru, Raluca Turcan. Ea a vorbit despre închiderea şcolilor şi a atras atenţia că guvernanţii vor plăti această măsură peste ani, atunci când tinerii români vor fi dezavantajaţi pe piaţa muncii din Europa din cauză că nu au avut acces la educaţie.

„Daţi-mi voie să încep cu o remarcă. E o observaţie pertinentă. În băncile Guvernului există doar o doamnă, nu cred că e o notă foarte bune pentru trei partide care au un discurs european. Şi înghesuită în spate şi trimisă la Muncă. În Guvernele PSD existau doamne pregătite pentru a gestiona aspecte. Domnii de dreapta ţin doamnele în backstage. Vom vedea cât vor falsa la guvernare. E normal să le dăm timp să guverneze. Numai aşa vom face un paralelism. Se spunea că de obicei bărbaţii îşi cer scuze pentru slăbiciunile pe care le au, iar doamnele îşi cer scuze pentru puterea pe care le-a dat-o Dumnezeu. Aş vrea să ştiu când îşi vor cere guvernanţi scuze faţă de copii, de familii, pentru tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta în educaţie. Ce le putem spune noi românilor care stăm umăr la umăr în Parlament? Ce le putem transmite părinţilor şi profesorilor? Când le vor cere guvernanţi iertare părinţilor din România, familiilor, profesorilor? E o întrebare valabilă şi pertinentă. Avem SUA, Franţa, Germania, Italia cu toţii au realizat foarte multe cercetări ştiinţifice care au relevat că la şcoală copii s-au infectat puţin spre deloc. A fost dramatic pentru copii şi elevi închiderea şcolilor. Vom plăti cu toţii închiderea şcolilor peste ani când tinerii români vor fi dezavantajaţi pe piaţa muncii europeană, pentru că nu au avut acces la educaţie”, a afirmat Gabriela Firea în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ea a încheiat cu o afirmaţie a lui Spiru Haret  „aşa cum arată şcoala românească acum, aşa va arăta ţara românească mâine”.

„Ne-a anunţat responsabilul cu vaccinarea că e posibil să se redeschidă şcolile pe 1 aprilie. O cifră fatidică. Sperăm să nu ne păcălească. Vreau să îi rog să ţină minte şi cumva să le marcheze activitatea la Guvern pe viitor, ceea ce a afirmat Spiru Haret, un mare reformator «Aşa cum arată şcoala românească acum, aşa va arăta ţara românească mâine»”, a completat Firea.

Moşteanu: În urmă cu patru ani la tribună stăteau Dragnea şi Tăriceanu. Unul e la închisoare, altul este trimis în judecată. România se schimbă  

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, miercuri, în şedinţa de plen, că România se schimbă şi că în urmă cu patru ani la tribuna Parlamentului stăteau Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, iar acum unul este în închisoare, iar celălalt a fost trimis în judecată.Moşteanu a afirmat că a venit momentul ca USR-PLUS să guverneze România pentru ca în Parlament legile bune să nu mai stea în sertare.  „România se schimbă. În urma cu patru ani la tribună stăteau Dragnea şi Tăriceanu, unul e la închisdoare, altul trimis în judecată. România se schimbă. În urmă cu patru ani în primele bănci se aflau Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea. Azi sunt feţe noi care inspiră încredere în viitor. Noi cei care am luptat suntem aici, a venit momentul să guvernăm România, să facem un Parlament în care legile bune să nu mai stea în sertare. Văd că încă mai validaţi parlamentari cu probleme penale, sper să vă schimbaţi mai repede”, a transmis Ionuţ Moşteanu.  El a precizat că parlamentarii USR-PLUS nu au uitat de unde au plecat.   „Nu am uitat de unde am plecat. Suntem aici pentru că Stelian Ion s-a bătut cu armata lui Dragnea în acest Parlament. Cu acei oameni de care până şi vouă vă este ruşine şi i-aţi scos de pe listele parlamentare. (…) Suntem aici pentru că Vlad Voiculescu a luptat pentru un sistem de sănătate care vindecă, nu îmbolnăveşte, pentru spitale în care românii să meargă cu speranţă, nu cu frică. (…) Suntem aici pentru că Dan Barna a stat în stradă şi a coordonat proiectul Fără penali, Barna ne-a ţinut împreună şi de la un partid de sute de oameni, suntem o alianţă cu câteva sute de mii şi mergem la guvernare”, a afirmat Moşteanu.

George Simion (AUR): Popor român, e timpul să redeschidem şcolile! Asta cerem noului Guvern / Popor român, refuzaţi să mai plătiţi biruri, să mai plătiţi taxe! Oricum ne vor îndatora cât de mult pot ei

Liderul deputaţilor AUR George Simion a declarat că solicitarea Alianţei pentru Unirea Românilor pentru noul Guvern este redeschiderea şcolilor. El a îndemnat românii să nu mai plătească taxe şi biruri, pentru că oricum Executivul ne va îndatora. Simion şi-a început discursul cu câteva versuri scrise de Adrian Păunescu „Capul lui Mihai Viteazu’ la Turda se ridică / Şi întreabă de ce Ţara a rămas aşa de mică/ Şi Câmpia Turdei tristă îi răspunde lui cu jale: Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale!”.

„Capul lui Mihai Viteazul de la Turda se ridică şi întreabă de ce ţara a rămas aşa de mică şi Câmpia Turzii tristă îi răspunde lui cu jale – fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale. Mesajul meu de azi e pentru poporul român – restaurantele din Parlament sunt deschise. Tot sectorul HORECA trebuie deschis. Voi poporul român sunteţi amendaţi dacă purtaţi masca un pic mai în stânga sau un pic mai în dreapta, suntem ameninţaţi, bătuţi, iar aici la ora 2.00 noaptea se stătea abuziv în Camera Deputaţilor şi decidea ciolanul. Azi am ajuns să ne împrumutăm cu un miliard pe oră. Îi mulţumim domnului Cîţu pentru acest lucru. Popor român e timpul să redeschidem şcolile. Asta cerem noului Guvern. Sunt sute mii de profesori, de părinţi, e în joc viitorul copiilor noştri. Redeschideţi şcolile, după 10 ianuarie”, a afirmat George Simion în plenul reunit de miercuri al Parlamentului.

George Simion a îndemnat românii să se lupte pentru redeschiderea şcolilor şi să nu mai plătească taxe, deoarece oricum banii lor vor ajunge să fie furaţi.

„Vreau să spun românilor de ce toată graba asta, de ce în ciuda regulamentului Camerei, a trebuie votat pe repede înainte acest Guvern. Toate secretarele, demnitarii să aibă maşini, salarii, pe banii voştri, cei din poporul român. Banii voştri şi România împărţită ca o pradă. Vă doare. Ştiu că vă doare. O să vă doară din ce în ce mai rău. Popor român refuzaţi să mai plătiţi biruri, să mai plătiţi taxe. Oricum ne vor îndatora cât de mult pot ei. Oricum banii voştri vor ajunge să fie furaţi. Luptaţi să redeschidem afacerile, şcolile. Nu mai acuzaţi străinii că ne taie domnitorii şi intimidează ţara cu guverne provizorii. Eu atât aş vrea să vă arăt şi să vă bat obrazul – oare unde au fost românii când era tăiat Mihai Viteazul”, a completat liderul deputaţilor AUR.

Gabriel Andronache: Învestirea Guvernului este un semnal de responsabilitate politică pe care am convingerea că românii îl vor respecta

Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a declarat că învestirea Guvernului, într-un timp aşa scurt, este un semnal de responsabilitate politică pe care românii îl vor respecta.

„Înainte de toate aş dori să mulţumesc tuturor colegilor senatori şi deputaţi pentru mobilizarea exemplară de care am dat dovadă. Prin efortul dvs România are un Parlament nou şi România va avea şi un Guvern legitim. Constuirea noului Parlament şi învestitura noului Guvern vin în contextul în care România continuă să tranverseze una dintre cele mai dificile crize sanitare şi economice din toate timpurile. Învestirea Guvernului este un semnal de responsabilitate politică pe care am convingerea că românii îl vor respecta”, a afirmat Andronache în plenul reunit de miercuri. 

Cîţu, în Parlament: Cred cu tărie că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor. Personal voi monitoriza obiectivele pe care ni le propunem. Nu vom propune niciodată obiective care nu pot fi atinse

”De astăzi România va aveam premier şi guvern cu puteri depline. Vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea dumneavoastră. Eu şi tot Guvernul ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au votat sau nu. Obiectivul este să trecem cât mai repede peste criza sanitară şi economică. Noul plan de investiţii va fi un motor al creşterii economice. Susţinerea procesului e dublată de un amplu proces de reformă structurală. În realizarea acestor două obiective vor conta două lucruri – timpul şi eficienţa. Când vorbesc de timp mă refer că toate obiectivele echipei mele vor avea termene clare. Cred cu tărie că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor. Vă anunţ că personal voi monitoriza obiectivele pe care ni le propunem. Va fi un Guvern de profesionişti. Nu vom propune niciodată obiective care nu pot fi atinse. Adio proiecte propuse care nu au finanţare şi sunt prezentate doar ca declaraţii politice. Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii”,a declarat Cîţu.

El a afirmat că ”antreprenorul este un erou”.

Cîţu a dat asigurări că vor fi făcuţi şi mai mulţi paşi pentru debirocratizare, va fi implementat un sistem fiscal mai simplu, mai transparent şi mai eficient.

”În acelaşi timp, coaliţia nu va majora taxe şi impozite. Eforturi vor fi făcute pentru colectare. Aşa cum am menţionat şi în programul de guvernare sistemul fiscal-bugetar va fi adaptat la evoluţia economiei. Îmi propun ca cetăţeanul să fie egal cu statul. (…) Îmi doresc să nu mai fie abuzuri”, a afirmat premierul desemnat..

El i-a asigurat şi pe pensionari şi pe cei care au nevoie de ajutor că ”nu vor fi lăsaţi în urmă”

Premierul desemnat a dat asigurări că România va rămâne ferm angajată în relaţua cu SUA în toate proiectele pe care le avem împreună, militare sau economice.

UPDATE – Orban face apel la bunul simţ după ce Cîţu a fost întâmpinat cu huiduieli”Doamnelor şi domnilor deputaţ, i suntem în parlamentul României şi vă solicit să vă comportaţi aşa cum aşteaptă fiecare român de la noi, să fim civilizaţi, să respectăm 7 ani de acasă şi bunul simţ, iar cei care huiduie să se ducă pe stadion să huiduie, dacă nu vom aplica regulamentul comun al Camerei şi Senatului” a declarat Orban. Florin Cîţu a declarat, în plen, că va susţine antreprenoriatul, va contribui la procesul debirocratizării şi va menţine parteneriatele cu UE şi SUA. „De astăzi România va aveam premier şi guvern cu puteri depline. Vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea dumneavoastră. Eu şi tot Guvernul ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au votat sau nu. 

– Obiectivul este să trecem cât mai repede peste criza sanitară şi economică. Noul plan de investiţii va fi un motor al creşterii economice. Susţinea proesului e dublată de un amplu proces de reformă structurală. În realizarea acestor două obiective vor conta două lucruri – timpul şi eficienţa. Când vorbesc de timp mă refer că toate obiectivele echipei mele vor avea termene clare. Cred cu tărie că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor. Vă anunţ că personal voi monitoriza obiectivele pe care ni le propunem. Va fi un Guvern de profesionişti. Nu vom propune niciodată obiective care nu pot fi atinse. Adio proiecte propuse care nu au finanţare şi sunt prezentate doar ca declaraţii politice. Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii. Antreprenorul este un erou. Vom face şi mai mulţi paşi pentru debirocratizare. Vom implementa un sistem fiscal mai simplu, mai transparent şi mai eficient. În acelaşi timp, coaliţia nu va majora taxe şi impozite. Eforturi vor fi făcute pentru colectare. Aşa cum menţionat şi în programul de guvernare sistemul fiscal-bugetar va fi adaptat la evoluţia economiei. Îmi propun ca cetăţeanul să fie egal cu statul, din nou mă uit la dumneavoastră, pe vremea dvs nu a fost aşa. Îmi doresc să nu mai fie abuzuri.

–  Aş vrea ca azi să îi asigur şi pe pensionari şi pe cei care au nevoie de ajutor că nu îi vom lăsa în urmă. Vom rămâne ferm angajaţi cu SUA în toate proiectele pe care le avem împreună, militare sau economice”, a spus Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here