HAPPY Restaurants, cel mai mare lanţ de restaurante din Bulgaria, se extinde în România

Sursa: Facebook

HAPPY Restaurants, cel mai mare lanţ de restaurante din Bulgaria, intră pe piaţa din România şi va deschide primul restaurant în România în prima parte a anului viitor, în mall-ul AFI Cotroceni. Lanţul intenţionează să deschidă cel puţin 5 restaurante în următorii 5 ani în Bucureşti, anunță News.ro.

”CBRE, lider global în consultanţă imobiliară, aduce în România cel mai mare lanţ de restaurante cu program zilnic din Bulgaria, Happy. Primul restaurant din România este planificat să se deschidă la sfârşitul primei jumătăţi a anului 2024, în AFI Cotroceni, cu o suprafaţă de aproximativ 730 mp”, anunţă CBRE.

Pe piaţa locală, Happy Group intenţionează să deschidă cel puţin 5 restaurante în următorii 5 ani în Bucureşti.

„Prospectăm piaţa românească de ceva timp şi suntem încântaţi că împreună cu echipa CBRE reuşim să aducem brandul nostru pe piaţa locală. Suntem încrezători că această mutare strategică va deschide o nouă pagină de succes în istoria Happy, acum în România. Primul pas este făcut deja pentru că Happy Restaurants este cunoscut de o parte dintre românii care îşi petrec vacanţele în Bulgaria sau în alte oraşe din Europa, iar în curând vom avea onoarea de a-i primi în restaurantele noastre şi de aici. Expertiza CBRE ne-a ajutat să alegem cea mai potrivită locaţie pentru piaţa din România, un centru comercial modern, emblematic pentru Bucureşti”, a declarat Ivan Popov, CEO al Happy Restaurants.

Intrarea în România face parte din planul de dezvoltare globală a companiei, care vizează creşterea de la 40 la 70 de locaţii până în 2030 şi atingerea de noi pieţe, inclusiv Emiratele Arabe Unite (Dubai).

În 28 de ani, lanţul european de restaurante a ajuns la peste 40 de locaţii în Europa, 35 de restaurante în Bulgaria, 5 în Spania, în Londra, Marea Britanie, cu un obiectiv de 40 de milioane de clienţi în fiecare an.

„Experienţele oferite de centrul nostru comercial se diversifică permanent şi suntem încântaţi să ne extindem portofoliul cu un nou brand internaţional care intră în România. Happy Restaurants este un nume consacrat în regiune, au deja locaţii de top în oraşe precum Londra şi Barcelona şi suntem mândri să fim prima lor alegere pentru România”, a adăugat Sorin Scîntei, Center Manager AFI Cotroceni.

Experţii CBRE spun că au realizat o analiză amănunţită a pieţei locale, luând în considerare factori precum tendinţele demografice, preferinţele consumatorilor şi contextul competitiv.

“Cerinţele echipei Happy au fost foarte specifice, iar noi am reuşit să generăm şi să implementăm cea mai bună soluţie nu doar pentru primul lor restaurant din România, ci mai ales pentru o dezvoltare pe termen lung, pe măsură ce lanţul european îşi continuă expansiunea aici. Înţelegerea pieţei de retail, experienţa cu brandurile noi şi suportul analitic pe care le-am furnizat au ajutat Happy Group să ia decizii strategice, să aleagă o locaţie excelentă într-unul dintre cele mai bune centre comerciale din România”, menţionează Cristina-Maura Toroş, senior consultant Retail Advisory & Transaction, CBRE.

AFI Cotroceni, deţinut de dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, şi-a extins portofoliul de clienţi cu peste 25 de branduri în acest an.

CBRE se aşteaptă la o evoluţie pozitivă pentru piaţa de retail în 2023, an care a marcat extinderea stocului total de spaţii moderne de retail la aproape 4,2 milioane mp în România la finalul T3 2023. Cifrele de vânzări şi de trafic înregistrate în prima jumătate a anului 2023 sunt mai mari decât cele din perioada similară a anului 2019, considerat cel mai bun an pentru retail în România.

CBRE Group, Inc., cu sediul central în Dallas este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020. Compania are peste 100.000 de angajaţi şi deserveşte clienţi din peste 100 de ţări. CBRE oferă servicii integrate, inclusiv administrare şi coordonare de tranzacţii şi management de proiecte, managementul proprietăţii, administrarea investiţiilor, evaluare, închiriere de proprietăţi, consultanţă strategică, vânzări de proprietăţi, servicii ipotecare şi servicii de dezvoltare.

Apele Române: Debitele Dunării la intrarea în ţară sunt în creştere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here