Hocheistul Artemi Panarin, prins în războiul de tranșee dintre Putin și Navalnîi. Echipa New York Rangers susține că puterea de la Kremlin caută să îl intimideze pe atacant

Echipa New York Rangers, din Liga Naţională de Hochei a Statelor Unite, a anunţat, luni, că atacantul vedetă rus Artemi Panarin este ţinta unei acuzaţii inventate, referitoare la agresarea unei femei în urmă cu un deceniu, din cauza sprijinului său declarat pentru criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Panarin, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre puţinii sportivi ruşi de elită care îl critică deschis pe preşedintele Vladimir Putin. El l-a susţinut public pe Navalnîi, care a fost încarcerat în această lună pentru acuzaţii despre care afirmă că sunt motivate politic.

„Aceasta este în mod clar o tactică de intimidare folosită împotriva lui pentru că a vorbit în mod deschis despre evenimentele politice recente”, a afirmat echipa din NHL într-un comunicat.

„Artemi este în mod evident zguduit şi îngrijorat şi îşi va lua ceva timp departe de echipă”, potrivit comunicatului.

New York Rangers a spus că Panarin, care a fost finalist în sezonul trecut în cursa pentru premiul de cel mai valoros jucător din ligă, „neagă vehement şi fără echivoc” acuzaţiile împotriva sa.

Declaraţia vine după ce fostul jucător al NHL Andrei Nazarov, care l-a antrenat pentru scurt timp pe Panarin în Rusia, a declarat pentru site-ul Sports.ru că Panarin a fost reţinut după ce a bătut o tânără de 18 ani într-un un bar din Riga, Letonia, în 2011.

Nazarov a criticat în trecut sprijinul lui Panarin pentru Navalnîi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here