I EFIMERIDA: Grecia şi Polonia îşi unesc forţele pentru a obţine despăgubiri din partea Germaniei

Sursa: Pixabay

Grecia şi Polonia îşi unesc forţele în lupta pentru obţinerea de despăgubiri din partea Germaniei pentru Al Doilea Război Mondial, iar parlamentari din cele două ţări s-au întâlnit în urmă cu câteva zile în Parlamentul polonez în cadrul unor manifestări legate de Al Doilea Război Mondial, susţine revista germană Bild într-un articol cu titlul „Polonezii şi grecii vor peste un miliard de euro de la noi”.

În articol se precizează că iniţiativa acestei întâlniri a avut-o preşedintele Parlamentului elen, care „arată un interes special pentru despăgubirile de război”, după cum a declarat pentru tabloidul german parlamentarul polonez al partidului de guvernământ PiS Arkadiusz Mularczyk.

Mularczyk este şeful comisiei Parlamentului polonez pentru revendicarea de despăgubiri germane. Unul din principalele subiecte ale întâlnirii dintre parlamentarii greci şi polonezi a fost, potrivit articolului din Bild, stadiul în care se află lupta celor două ţări pentru reparaţii postbelice.

Grecia, printr-o notă verbală transmisă Berlinului în luna iunie, a chemat Germania la negocieri cu privire la plata de despăgubiri, în timp ce pretenţii similiare sunt ridicate şi de Varşovia, urmând ca în curând comisia parlamentară poloneză să prezinte propriul raport.

Rămâne de văzut ce formă va lua mai exact colaborarea greco-polonă, întrucât Polonia nu şi-a exprimat încă oficial, ci doar verbal, pretenţiile sale, scrie Bild.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here