George Simion, întrebat dacă AUR are vreo legătură cu Moscova: „Alta decât că ne luptăm cu Moscova în Basarabia, pentru recuperarea Basarabiei, nu”

Foto: George Simion/ Facebook

Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, susţine că singura legătură pe care partidul din care face parte o are cu Rusia este „lupta” pentru recuperarea Basarabiei, el catalogând Rusia drept „cea mai mare plagă pentru România în ultimii 200 de ani”.

Întrebat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, dacă AUR are vreo legătură cu Moscova, co-preşedintele Alianţei, George Simion, a afirmat: „Alta decât că ne luptăm cu Moscova în Basarabia, pentru recuperarea Basarabiei, nu. Considerăm a fi cea mai mare plagă pentru România în ultimii 200 de ani Rusia sub diferitele forme statale pe care le-a avut – Imperiul Ţarist, Uniunea Sovietică şi Federaţia Rusă condusă de Putin astăzi”. 

Întrebat, de asemenea, „în ce laborator de servicii secrete” a fost creat, co-preşedintele AUR a răspuns: „În laboratoarele Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti şi în laboratoarele Universităţii Bucureşti şi a Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi. Eu acolo am studiat şi învăţat marketing, am învăţat să folosesc reţelele de socializare şi am învăţat să spun adevărul, ceea ce în clasa politică actuală nu prea vedem”. 

El a adăugat că AUR nu este „nici PRM, nici PP-DD, nici Mişcarea Legionară”. 

În ceea ce priveşte cheltuielile cu campania electorală, formaţiunea politică nou intrată în Parlament a cheltuit, conform liderului său, în jur de 200-300 de mii de euro, bani proveniţi din contribuţiile candidaţilor şi donaţii afişate „transparent” pe site-ul partidului. 

„Este mult pentru noi”, a adăugat George Simion, referindu-se la cheltuielile din campania electorală. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, luni seară, la Digi 24, că AUR a făcut „o campanie care nu pare de sorginte românească”.  

„E un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate naţiile şi care s-au mai băgat şi în Brexit, s-au mai băgat şi în alegerile din Statele Unite şi nu exclud posibilitatea să se fi băgat puţin şi în alegerile din România. Dar este, la acest stadiu, o speculaţie”, a declarat Băsescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here