Specialiștii ANM au întocmit prognoza pentru următoarele cinci zile și au dezvăluit și când va cădea prima zăpadă din acest sezon în București.

Potrivit prognozei publicată de site-ul Administrației Naționale de Meteorologie și luni e foarte posibil să ningă pentru prima oră în această iarnă în București.

De la începutul sezonului până acum a nins doar la munte, dar o masă de aer polar care a intrat sâmbătă în România va face ca temperaturile să scadă simțitor, iar precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase ale țării.

Încă de duminică noaptea, în Muntenia, precipitațiile vor deveni mixte. Meteorologul ANM Alina Șerban a declarat la Antena 3 că de duminică seara în Capitală vor apărea precipitațiile, inițial sub formă de ploaie, apoi sub formă de lapoviță și ninsoare.

O masă de aer va traversa și se va menține puțin pe teritoriul țării noastre. Vorbim de precipitații în transformare. Ninsoare la munte și în Transilvania de sâmbăta. Acestea se vor deplasa treptat și le vom regăsi și în estul și sud-estul teritoriului, de duminică noapte și luni.”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.


În prognoza publicată de ANM pentru luni, 30 noiembrie, se arată că vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 și 5 grade și minime cuprinse între -12 și 0 grade. În regiunile sud-estice, cerul va fi noros și pe arii extinse se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei și în Dobrogea continentală și mixte pe litoral. Pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă, scrie libertatea.ro

Luni, pe harta interectiva a ANM, la București, cerul apare ca fiind noros. Se vor semnala precipitații mixte. Temperatura maximă va fi de 3 grade, iar cea minimă de -1.

Marți, 1 decembrie, vremea va fi rece în țoață tara, geroasă dimineața și în special noaptea în depresiuni și în masivele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, intre -13 și -3 grade, mai scrie sursa citată.


Miercuri, 2 decembrie, vremea se va fi menține rece în cea mai mare parte a țării, dar în special în sud, în est și parțial în centru, unde norii de plafon jos sau ceața vor fi persistente, cu precădere în zonele mai joase de relief și se vor asocia izolat cu chiciura, fulguieli sau burniță. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, cu cele mai mici valori în zonele joase din sud și din est; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 2 grade.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here