VIDEO | Igor Dodon, plasat în arest prevenitv la domiciliu 30 de zile

Sursa: Kremlin.ru

Fostul preşedinte moldovean Igor Dodon, acuzat de trădare şi corupţie, a fost plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, anunţă joi un tribunal moldovean, în contextul unei accentuări a unor tensiuni între pro-occidentali şi proruşi din cauza Războiului rus din Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro.

Parchetul moldovean cerea ca detenţia provizorie a fostului şef de stat să aibă loc într-un centru de detenţie, după plasarea lui Dodon în arest preventiv marţi.

Igor Dodon este vizat într-o anchetă cu privire la ”trădare de stat”, ”corupţie pasivă”, ”finanţarea unui partid politic printr-o organizaţie criminală” şi ”îmbogăţire ilegală”.

 

Percheziţii au fost efectuate în 12 locuri, la birouri cu legături cu fostul preşedinte moldovean şi la domiciliul acestuia, la Chişinău, capitala acestei foste republici sovietice.

Anchetatorii îl suspectează pe Igor Dodon de faptul că a primit bani, în 2015, de la un aliat politic, Vlad Plahotniuc, un oligarh sulfuros care s-a exlat şi  este vizat de sancţiuni americane.

Procurorul Piotr Iarmaliuk a anunţat că vrea să facă apel împotriva acestei hotărâri.

El subliniază că deţine probe care arată că Igor Dodon ”poate influenţa cursul anchetei” şi că, potrivit unui bilet de tren, găsit la domiciliul acestua, Igor Dodon ”intenţiona să fugă din ţară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here