IMAGINI SATELIT. Rușii fuseseră avertizați, cu un mesaj scris pe sol, că în teatrul din Mariupol se aflau copii

Foto: Maxar

Imagini din satelit furnizate de Maxar Technologies arată că rușilor le fusese adus la cunoștință că în Teatrul din Mariupol se aflau copii.

Cuvântul „copii” (дeти) fusese scris în fața și în spatele teatrului bombardat de aviația rusă.

Consiliul Local a declarat miercuri că forțele ruse au „distrus intenționat și cinic” Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se adăpostiseră în jur de de 1.200 de persoane.

Până acum, nu există informații privind victimele. Autoritățile locale spun că totul este blocat de moloz și nu se poate ajunge la oameni, mai ales că atacurile aeriene continuă.

Rușii, evident, neagă

Ministerul rus al Apărării a negat miercuri atacul aerian, potrivit agenţiei de presă RIA.

În schimb, ministerul rus a acuzat Ucraina că pregăteşte un atac cu arme chimice sub steag fals împotriva civililor, relatează DPA.

„Avem cunoştinţe credibile că SBU (serviciul de informaţii interne ucrainean) pregăteşte o provocare cu utilizarea de substanţe toxice cu sprijinul statelor occidentale”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

„Scopul provocării este de a acuza Rusia că a folosit arme chimice împotriva populaţiei ucrainene”, a continuat Konaşenkov, fără a furniza dovezi. De partea rusă nu vor fi folosite arme chimice, deoarece toate au fost distruse, a susţinut el.

Pe de altă parte, statele occidentale au observat recent un risc tot mai mare de utilizare de către Rusia a armelor biologice sau chimice în războiul din Ucraina. Există temerea că Moscova s-ar putea folosi de relatările despre presupusa producţie de arme de distrugere în masă de către Ucraina ca pretext pentru a le folosi ea însăşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here