Imagini tulburătoare din China. Se construiesc zeci de spitale de campanie. Ce se întâmplă?

Sursa foto: Fakt.pl

Din China sosesc informații și fotografii tulburătoare. Autoritățile construiesc spitale de campanie, scrie Fakt.pl care citează Bloomberg News. Totul are de-a face cu varianta Omicron a coronavirusului. Există motive de îngrijorare?

Autoritățile chineze au anunțat un plan de a construi zeci de spitale de campanie în țară. Acest lucru se datorează răspândirii variantei Omicron, informează Bloomberg News.

În prezent, au fost construite sau sunt în construcție 33 de spitale improvizate, care urmează să asigure 35 de mii de paturi, a spus Jiao Yahui, un oficial al Comisiei Naționale de Sănătate din China. După cum a subliniat el, fiecare provincie chineză ar trebui să creeze cel puțin două sau trei spitale de campanie pentru a se pregăti pentru răspândirea coronavirusului. Înseamnă asta că Beijingul se așteaptă la o creștere a incidenței Omicron, care domină China?

*China și politica ”zero COVID-19”

Ordinul Comisiei Naționale de Sănătate a fost emis după ce autoritățile și-au actualizat liniile directoare pentru tratamentul COVID-19. Ei arată că spitalele vor fi rezervate persoanelor cu forme grave. Pacienții cu simptome ușoare sau fără simptome vor fi trimiși la unități improvizate pentru a evita suprasolicitarea sistemului medical.

China continuă să izoleze toate cazurile de COVID-19, indiferent de cursul lor, ca parte a politicii sale „zero COVID”. A fost implementat pentru a menține scăzut numărul de decese din cauza coronavirusului. Dar, pe măsură ce variantele COVID-19 devin mai infecțioase și se deschid către restul lumii, politica este din ce în ce mai mult pusă sub semnul întrebării și criticată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here