Imaginile care au făcut înconjurul lumii. Doctorițe din China obligate să se tundă la zero, înainte de a fi trimise în Wuhan

Daily Mail, care citează presa chineză, scrise că un spital din China și-a forțat medicii de sex feminin să se tundă la zero. Asta pentru a-și arăta determinarea înainte de a fi trimise în Wuhan, pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Imaginile cu doctorițele și asistentele medicale în timp ce sunt rase în cap au apărut pe rețelele sociale. Unele dintre ele izbucnesc în lacrimi. Clipul a stârnit revoltă în mediul online, însă reprezentanții spitalului susțin că femeile s-au oferit să se tundă la zero, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. În plus, mai spun reprezentanții spitalului, practica este comună printre medici.

Imaginile au fost publicate pentru prima dată de ziarul local Gansu Daily. 14 dintre cele 15 angajate ale Spitalului Provincial pentru Femei și Copii din Gansu au fost tunse.

Comisia Națională de Sănătate din Chin a detașat deja în Wuhan 21.569 de medici și asistente medicale. Armata, la rândul ei, a trimis 2.600 de medici militari în epicentrul epidemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here