În premieră | Parc fotovoltaic, în Portul Constanţa

Sursa: Pixabay

În premieră, în Portul Constanţa, a fost lansat un proiect inedit de producere a energiei fotovoltaice prin intermediul unui sistem fotovoltaic plutitor, situat în zona danei 99, anunță News.ro.

”Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kW anual şi rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru, este inedit prin mobilitate şi poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrică”, anunţă, luni, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

Compania şi-a propus ca energia produsă prin acest sistem inovativ să alimenteze cu energie electrică zona danei 99 şi prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public şi remorchere.

”În componenţa sa are flotoare, sistem de ancorare, o platformă accesibilă personalului care îl deserveşte, echipamente pentru montarea cablurilor, panouri solare, sisteme de stocare a energiei şi permite transmisia datelor la distanţă cu uşurinţă”, a mai transmis compania.

Sursa citată a precizat că acest sistem de producere a energiei fotovoltaice mai este folosit în porturile din Belgia.

În funcţie de cum evoluează noul proiect, acesta ar putea fi multiplicat pentru zonele din portul Constanţa fără acces la energie electrică.

ANALIZĂ | România este la coada clasamentului UE la energia solară şi eoliană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here