În Rusia, cad de la etaj medicii care se plâng de criza Covid-19

Un medic pe ambulanță din Rusia care s-a plâns că a fost obligat să muncească în ciuda faptului că era infectat cu noul coronavirus este în stare critică după ce a căzut de la etajul unui spital din vestul Rusiei, în acest weekend, scrie The Moscow Times.

Este vorba de cel puțin al treilea incident în care un angajat al sistemului sanitar cade de la etaj în circumstanțe misterioase, în ultimele două săptămâni, după acuzații legate de lipsa echipamentelor de protecție. Ceilalți doi doctori au murit în urma rănilor.

Alexander Shulepov s-a ales cu o fractură craniană și este în stare critică după ce a căzut de la etajul doi al spitalului unde era tratat pentru Covid-19, a precizat sâmbătă centrul pentru gestionarea crizei, pentru cotidianul Vesti Voronej.

Alexander Shulepov, 37 de ani, și colegul său Alexander Kosyakin au afirmat la finalul lunii aprilie că nu dispun de echipamente de protecție, deși se aflau în contact cu pacienți infectați cu coronavirus. După aceste acuzații, el și colegul său au fost avertizați de poliție că ar putea fi anchetați pentru răspândirea de “fake news” legate de virus, o acuzație care poate aduce o sentință de până la 5 ani de închisoare.

În 22 aprilie, cei doi au filmat un videoclip în care se plângeau că medicul șef al spitalului din Novaya Usman i-au obligat să muncească, în ciuda faptului că fuseseră testați pozitiv la Covid-19.

O a doua înregistrare video a fost publicată trei zile mai târziu, în care Shulepov nega afirmațiile “emoționale” din prima.

Poliția a precizat că a deschis o anchetă.

În regiunea Voronej erau confirmate luni 636 de cazuri de coronavirus, în condițiile în care în întreaga Rusie erau confirmate 145.268 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here