Încă un urs a fost lovit mortal, joi seară, de o mașină, pe E60, în localitatea Găiești din județul Mureș. Este al patrulea caz, în care un urs este lovit de o mașină în ultimele zile.

Ursul a fost lovit de o mașină în localitatea Găiești, pe E60, au anunțat autoritățile din județul Mureș, potrivit Mediafax.

Primele informații arată că ursul, mort în urma impactului, este în afara părții carosabile.

În urmă cu câteva zile, sâmbătă noaptea, un urs a fost lovit de maşină, în județul Harghita, și a agonizat aproape o zi la locul accidentului. Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Din cauza lipsei de reacție, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a început procedura de demitere a prefectului de Harghita. Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a scris pe Facebook un mesaj prin care cerea o „descentralizare urgentă” a măsurilor care trebuie luate în cazuri cum a fost cel de la Praid, astfel încât deciziile să poată fi luate la nivel local.

A doua oară, o ursoaică a murit, duminică seara, lovită de o mașină, pe DN 1, în zona localității Bradu, din județul Sibiu.

Luni seara, un alt urs a fost ucis pe Drumul Naţional 13A, în zona localităţii Ghindari din județul Mureș, după ce a fost lovit de un autoturism, informa europafm.ro. Şoferul care a lovit ursul era din Miercurea Nirajului şi se întorcea acasă de la Cluj. Şoferul nu a fost rănit în urma accidentului. De aceasta dată era vorba de un exemplar în vârstă de aproximativ cinci ani și care cântarea în jur de 250 kg. Conducătorul auto nu a fost rănit, dar mașina a fost avariată serios.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here