VIDEO | Începe bombardarea Kievului. Turnul televiziunii, lovit de ruși cu rachete. Există morți și răniți. Transmisia, întreruptă

Actualizare. Rusia a avertizat, marţi, cetăţenii care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie a comunicaţiilor să-şi părăsească locuinţele, iar la scurt timp a bombardat turnul televiziunii din Kiev, a anunţat Ministerul Apărării rus, în timp ce autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ al victimelor de cinci morţi şi cinci răniţi în urma acestui atac, relatează agenţiile internaţionale de presă.

După atac, unele posturi ale televiziunii ucrainene au încetat să mai emită, fiind de asemenea perturbate emisiile radio, dar turnul a rămas totuşi în picioare.

”Inamicul atacă oraşul. Turnul televiziunii a fost avariat de două rachete, conform primelor informaţii”, a anunţat administraţia municipală din Kiev.

Cinci persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma atacului cu rachete asupra turnului televiziunii, a anunţat la rândul său serviciul ucrainean de urgenţe.

Sursa de electricitate a turnului, precum şi echipamentele tehnice au fost lovite şi avariate.

Ministerul Apărării rus avertizase mai devreme că vor fi lovite la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) şi unei unităţi de operaţiuni speciale, de unde, potrivit Moscovei, sunt conduse atacuri cibernetice împotriva Rusiei.

”Pentru a opri atacurile informatice împotriva Rusiei, lovituri cu arme de înaltă precizie vor fi efectuate împotriva infrastructurilor tehnologice ale SBU şi centrului special al Unităţii de operaţiuni psihologice din Kiev. Le cerem (…) locuitorilor din Kiev care locuiesc în proximitatea nodurilor de retransmisie să-şi părăsească domiciliul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

  • Până acum numeroase mari orașe, dar și localități din Ucraina au fost cunoscut victime în rândul civililor, în ciuda anunțurilor Rusiei că nu vizează astfel de obiective. Imaginile și mărturiile sunt însă numeroase și cutremurătoare.

Știrea inițială. Un atac rus a vizat marţi turnul televiziunii din Kiev, provocând întreruperea difuzării canalelor, a anunţat Ministerul de Interne ucrainean, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Atacul, care are loc în a şasea zi a invaziei Ucrainei de către Rusia, a ”lovit” echipamente ale turnului, a indicat ministerul. ”Canalele nu vor funcţiona pentru o perioadă”, a precizat sursa citată.

„Arată-i asta lui Putin”. Fetița de 6 ani, ucisă de ruși când era la cumpărături cu părinții, în Mariupol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here