Închisoare pe viață pentru tânărul care şi-a omorât fosta iubită în fața unui bloc din Cluj-Napoca

Tânărul care şi-a înjunghiat mortal fosta iubită în fața blocului în care locuia, în Cluj-Napoca, a fost condamnat la închisoare pe viață, iar magistraţii au stabilit că trebuie să achite și daune morale în valoare de aproape 300.000 de euro familiei victimei.

Potrivit soluţiei instanţei, Mohamed Iman a recunoscut trunchiat faptele, în sensul că nu a recunoscut premeditarea omorului şi nici furtul ori violarea de domiciliu, considerând că, atât timp cât avea cheia apartamentului femeii putea intra în casă. Tânărul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale, conform Observatornews.

„În temeiul art. 188 – art. 189 alin. 1 lit. a C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc. pen., condamnă pe inculpatul M.I.M.M., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat” se arată în soluţia pe scurt a instanţei.
De asemenea, magistraţii au stabilit că tânărul trebuie să achite daune morale în valoare de aproape 300.000 de euro părţilor din dosar.
”În temeiul art. 397 raportat la art. 25 C.proc.pen. precum si art. 1349 şi urm. C.civ., admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă M.M. şi obligă pe inculpatul M.I.M.M. la plata către această parte civilă a sumei de 200.000 euro cu titlu de daune morale (la cursul BNR de la data de astăzi, 04.06.2021) şi a sumei de 9537 lei cu titlu de daune materiale.
În temeiul art. 397 raportat la art. 25 C.proc.pen. precum ?i art. 1349 şi urm. C.civ., admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă C.V.F. şi obligă pe inculpatul M.I.M.M. la plata către această parte civilă a sumei de 80.000 euro cu titlu de daune morale (la cursul BNR de la data de astăzi, 04.06.2021)”, se mai arată în decizia instanţei.

Ucisă în fața blocului

Ioana Valentina Catargiu, asistentă medicală, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă de Mohamed Iman Mustafa, un tânăr de 28 de ani cu tată alegerian şi mamă româncă, din Udeşti, județul Suceava. Ioana a fost iubita lui Mohamed, însă cei doi s-au despărţit. Conform unor surse din anchetă, tânărul nu a acceptat despărţirea şi a decis să o omoare.
Astfel, el a aşteptat-o pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, unde aceasta locuia, şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Medicii nu au mai putut s-o salveze.
Ioana Valentina Catargiu era asistentă medicală la o clinică din Cluj Napoca. Mohamed Iman a fugit imediat după crimă, dar a fost prins, 12 ore mai târziu, în satul în care locuiesc părinţii lui, la Suceava, ascuns după sobă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here